La rehabilitació de l’Hort de Can Roca s’endarrereix per la normativa urbanística

La promotora de la iniciativa, Plus Better, assegura que mantindrà els elements de l’edifici protegits pel catàleg de patrimoni, però recorda que s’ha de modificar el Pla Parcial de la Generalitat. El projecte farà que l’estanc Margarit, un comerç històric ubicat a la plaça de la Creu des de l’any 1940, s’hagi de traslladar a final del mes de setembre.

L’edifici que es rehabilitarà a l’Hort de Can Roca // David Rodríguez

El projecte de rehabilitació de l’Hort de Can Roca s’ha retardat per la necessitat d’adaptar la normativa urbanística a les necessitats de la iniciativa. Així ho ha confirmat a Viu Molins de Rei l’empresa promotora, Plus Better. De fet, un responsable d’aquesta, ha explicat que “si apliquéssim el Pla Parcial Urbanístic de la Generalitat, la meitat de l’edifici on està ubicat l’estanc Margarit s’hauria d’enderrocar i ningú vol aquesta mesura”. Tot i que Plus Better ja ha consolidat una part de l’edifici, els treballs s’han paralitzat perquè la companyia està tenint reunions amb l’Ajuntament de Molins de Rei per saber com ha de portar a terme la rehabilitació.

Plus Better té previst la construcció d’un edifici de pisos amb vuit habitatges repartits en dues plantes i un àtic exclusiu. A més, el projecte contempla la construcció de places d’aparcament soterrades i la urbanització de la plaça que envolta l’antic Hort de Can Roca. Des de la promotora s’insisteix que “la nostra idea és conservar l’edifici, mantenint la façana, les baranes i les voltes”. En aquest sentit, afegeixen que “en tot moment volem tenir en compte i integrar els elements estructurals i arquitectònics que estan catalogats com a patrimoni històric”.

Un dels elements arquitectònics situats a l’estanc Margarit que s’ha de mantenir // David Rodríguez

Trasllat de l’Estanc Margarit

Una de les conseqüències que té el projecte de rehabilitació de l’Hort de Can Roca és el trasllat de l’estanc Margarit, un comerç ubicat a la plaça de la Creu des de l’any 1940. Aquest establiment deixarà la seva situació a partir d’aquest mes d’octubre i passarà a estar a l’inici del passeig Pi i Margall. L’actual propietari, Jaume Margarit, explica que “l’edifici on estem ara es troba en una situació molt delicada i en aquest cas, una promotora s’ha fet càrrec dels treballs i vol construir habitatges”.

L’estanc Margarit s’haurà de traslladar per les obres a l’edifici i a l’entorn // David Rodríguez

Margarit confirma que a principis del mes d’octubre, l’estanc ja estarà operatiu a la seva nova destinació, desapareixent així, almenys geogràficament, un comerç instal·lat al mateix lloc des de fa gairebé 80 anys. El propietari assegura que la promotora els ha garantit que mantindrà l’estructura actual de la façana de l’edifici i aixecarà pisos, locals comercials i habilitarà aparcaments soterrats on ara hi ha una zona de pàrquing regulat per zona blava.

Recomanacions personalitzades