L’Estanc Margarit reparteix 390.000 euros en la primera edició de la Grossa de Sant Joan

Tot i que ha quedat deserta la sèrie 18 del 13156, guardonada amb tres milions d’euros, l’establiment n’ha venut 13 dels 35 bitllets del primer premi. El propietari, Jaume Margarit, recorda que és la primera vegada en 40 anys que reparteix fortuna i que “els dècims s’han venut en petites quantitats”.

El propietari i empleats de l’Estanc Margarit, assenyalant el número guanyador // David Rodríguez

L’estanc Margarit, ubicat a la plaça de la Creu de Molins de Rei, ha repartit 390.000 euros de la primera edició del sorteig de la Grossa de Sant Joan. Encara que el primer premi del 13156, que estava dotat amb 3 milions d’euros per la sèrie 18, ha quedat desert, l’establiment molinenc ha entregat 390.000 euros per 13 de les 35 sèries que tenia aquest número. El propietari de l’Estanc Margarit, Jaume Margarit, ha comentat a Viu Molins de Rei que “teníem la sèrie sencera, però vam retornar la 18 perquè no s’havia venut”.

D’aquesta forma, les persones que hagin comprat un dècim a l’Estanc Margatit s’emportaran un premi de 30.000 euros. Margarit explica que “com es tracta de la primera edició, no hi ha el costum que les empreses comprin loteria en grans quantitats, com la de Nadal o la de Cap d’Any. Per tant, el premi ha estat molt repartit en petites participacions”. Durant tot el matí, Margarit ha rebut trucades i les felicitacions personals dels clients pel premi repartit.

L’estanc ha venut 13 sèries del número 13156 // David Rodríguez

El primer premi en 40 anys

L’Estanc Margarit, un negoci familiar que està obert des de 1940, fa 30 anys que ven loteria, tant de l’ONCE com de Loteria de Catalunya. Jaume Margarit mostra la seva il·lusió perquè “és la primera vegada que repartim un premi. Sabíem que aquest dia hauria d’arribar”. Margarit fa broma, recordant que va adquirir el número del bitllet guanyador perquè volia tenir el de la seva data de naixement. “Vaig agafar el 13156, ja que jo vaig néixer el 13 de juny de 1956, però una vegada vaig comprovar l’error, l’he continuat demanant”.

Tot i que una persona no hagi comprat el número premiat, els que hagin adquirit l’anterior i el posterior (13155 i 13157) cobraran 3.000 euros.

De moment, Jaume Margarit assegura que ningú ha acudit a l’establiment per cobrar o interessar-se per un premi. El propietari de l’estanc, molt content i il·lusionat per haver repartit el premi, assenyala que suposa “un bon comiat, ja que durant l’estiu ens traslladem a un altre local”. A partir d’ara, espera seguir repartint premis. El pròxim que organitza la Generalitat de Catalunya és la Grossa de Cap d’Any.

Recomanacions personalitzades