Xavi Paz demana “refer ponts de comunicació” entre xiulets d’alguns assistents

L’alcalde de Molins de Rei fa una crida a buscar “els ponts de coincidència per sobre dels de desavinença” en l’ofrena floral a Rafael Casanova. Alguns li donen l’esquena durant el discurs i Paz li treu pes i diu que els dels xiulets han estat “minoritaris”.

Xavi Paz acompanyat dels grups municipals // Clàudia Ferràndiz

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha fet una crida al “diàleg” durant el seu parlament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, després de l’ofrena floral de 60 entitats al monument dedicat a Rafael Casanova, situat al pati del Palau.

Cal treballar de forma continuada per refer ponts de comunicació i de relació entre els governs”, ha defensat el socialista. El batlle ha remarcat que s’ha d’”empatitzar amb les demandes de l’altra part i buscar els ponts de coincidència per sobre dels de desavinença”.

Durant el discurs de l’alcalde, alguns assistents li han donat l’esquena i han fet sonar xiulets. Paz ha comentat a Viu Molins de Rei que els qui ho feien han estat “minoritaris”. “La immensa majoria no veia bé aquesta actitud”, ha assegurat. El socialista creu que “la majoria de molinencs i molinenques vol sobretot un govern que tingui capacitat d’afrontar els reptes principals” del municipi, amb “prou estabilitat i fortalesa” per fer-ho, i amb capacitat econòmica “per tirar endavant” polítiques.

A Molins de Rei volem establir un clima de relacions el màxim favorable, perquè tots els grups municipals puguin fer aportacions que es tradueixin en millores per a la nostra vila”, ha indicat Paz, durant el seu discurs. L’alcalde ha assenyalat que estan disposats a escoltar “diferents propostes” per “millorar i enriquir” el seu projecte per a Molins de Rei. 

Xavi Paz durant el discurs amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya // Clàudia Ferràndiz

El futur de Catalunya, “ple d’incerteses”

Xavi Paz ha apuntat que l’Onze de Setembre és un dia per “reflexionar” sobre el passat, el present i el futur de Catalunya, que es presenta “ple d’incerteses”. També ha lamentat que els darrers mesos han estat “dolorosos per la gran majoria dels catalans”, a causa del procés judicial a dotze dirigents catalans polítics i socials. 

Fent referència a la situació política catalana i espanyola, l’alcalde ha manifestat que les “provisionalitats no són bones”, i ha insistit que “calen governs”, i que aquests requereixen “pressupostos per executar les polítiques” que escullin. “Sense diners és molt difícil donar la cobertura que necessiten a les administracions més petites”, ha recordat.

Paz ha reivindicat la importància del “municipalisme”, que és un “element vertebrador” del país. L’alcalde ha assegurat que els ajuntaments i els càrrecs electes municipals no poden “atendre bona part” de les necessitats ciutadanes “sense la complicitat i la connivència d’administracions amb més recursos i capacitat”.

És imprescindible un coratge polític que trenqui els posicionaments monolítics de les diferents parts i busqui el que ens uneix, que sempre és molt més que no pas el que ens separa”, ha defensat l’alcalde socialista, que també ha dit que s’ha de construir un país “més just i sostenible”, on “tothom pugui expressar-se des del respecte i la llibertat”.

L’alcalde col·locant l’ofrena a Rafael Casanova, al pati del Palau // Clàudia Ferràndiz

Ciutadans i la CUP no assisteixen a l’ofrena floral

Tots els grups municipals han assistit a l’ofrena floral a Rafael Casanova, excepte Ciutadans i la CUP. La portaveu de la formació taronja a Molins de Rei, Laia Cassauba, ha afirmat a través d’un comunicat que el seu partit no participaria en uns actes que “exclouen més de la meitat dels catalans”. 

La regidora de Ciutadans ha lamentat que “els partits separatistes s’han apropiat” de la Diada Nacional de Catalunya, i ha apostat per celebrar-ne una que sigui “representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació”.

Per la seva banda, la CUP va organitzar una Marxa de Torxes per la independència el dimarts al vespre, i aquest dimecres ha convocat des de les nou del matí als actes del Fossar de les Moreres i del Born a Barcelona, segons ha explicat a Viu Molins de Rei el portaveu de la formació anticapitalista, Carles Ros.

Recomanacions personalitzades