L’onzena Marxa de Torxes de Molins de Rei crida a la via revolucionària

Col·lectius com la CUP i el SEPC es manifesten de forma prèvia a la Diada per reivindicar la necessitat d’una “mobilització massiva i sostinguda”.

Un grup de manifestants per la plaça de la Creu // Paula Durà

La vigília de l’11 de setembre, l’esquerra independentista de Molins de Rei va engegar la Diada Nacional de Catalunya amb una marxa de torxes fent una crida a la revolució política. Tot i l’amenaça present de la pluja durant tot el recorregut, el foc es va mantenir viu fins al seu tancament. 

“No hi ha dreceres que permetin saltar-se la batalla de la revolució”. Amb aquestes paraules, les diferents entitats de l’esquerra independentista de Molins de Rei, entre elles la CUP, Arran, l’Ateneu Mulei, el Casal Popular la Barrina, el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) de Molins, i els CDR, van fer una crida a la desobediència i a la lluita com a úniques vies per provocar l’ensorrament del règim. També va fer acte de presència el regidor d’ERC a l’Ajuntament, Marcel López.  

Durant el transcurs de la marxa es van escoltar crits de queixa i reivindicació com “Adri et volem a casa”, en referència al jove d’Esplugues de Llobregat perseguit per la justícia, i “ni Espanya, ni França, Països Catalans”. Tots ells acompanyats d’estelades onejades, de banderes negres per reivindicar “votar i vèncer” i de liles per la lluita feminista, entre d’altres. Sense oblidar-se de tots els paraigües xops i, com a símbol representatiu de la cerimònia, de la flama de les torxes. 

Instants finals de l’acte // Paula Durà

Com a cloenda, els manifestants van recollir les torxes en una petita foguera a la plaça de la Creu, al voltant de la qual es va donar pas a la lectura d’un manifest i un recital de poemes, a mans d’alguns membres del SEPC. La necessitat d’una “mobilització massiva i sostinguda” va ser el leitmotiv del discurs pronunciat amb determinació pel Marc Vives, militant de la CUP. Aquest acte polític té, com a meta final, fer una proclama per “la construcció d’una república feminista, socialista, ecologista i independent”.

L’himne dels Segadors i el crit contundent de “Visca Catalunya lliure” van marcar el final de la concentració.

Recomanacions personalitzades