Mor un menor migrant no acompanyat en un accident en bicicleta

El jove de 17 anys vivia a Can Santoi i ha patit l’incident durant una excursió pels voltants del centre situat al barri de la Rierada.

Un menor migrant no acompanyat sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya ha mort aquest dissabte en un accident en bicicleta, tal com ha avançat la revista El Llaç i ha confirmat Viu Molins de Rei.

El jove tenia 17 anys i vivia en el centre de protecció per a joves migrants no acompanyats de Can Santoi, situat a Collserola, en el barri de la Rierada de Molins de Rei, segons han explicat fonts de l’Ajuntament del municipi i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’equip del centre i un grup de joves han fet una excursió pels voltants de l’equipament situat a la muntanya. Dos d’ells han topat contra “una mena de mur” i un ha mort. “Immediatament s’ha donat avís al Servei d’Emergències Mèdiques, que no ha pogut fer res per la seva vida”, han afegit aquestes fonts.

D’altra banda, diverses fonts veïnals han informat a aquesta redacció que els menors no anaven acompanyats de monitors en el moment de l’incident. El seu relat és diferent del donat per la DGAIA i l’Ajuntament. No obstant això, cal recordar que els menors conviuen a Can Santoi en règim obert i, per tant, poden sortir i entrar del recinte seguint unes directrius com qualsevol adolescent fa a casa seva.

Tant la Generalitat com el Consistori volen “expressar el condol a la família, els amics i als professionals del centre i lamenten profundament la mort d’aquest jove”, han remarcat.

Recomanacions personalitzades