Desqualificat per plagi el cartell guanyador de la Festa Major 2019

El jurat ha pres la decisió després de constatar que incompleix “les bases del concurs”, que especifiquen que la idea ha de ser “original”. El segon classificat al certamen ha estat proclamat guanyador.

El cartell original, al costat del que havia guanyat el concurs enguany // Ajuntament Molins de Rei

El jurat ha desqualificat el cartell guanyador que havia d’il·lustrar la Festa Major d’enguany per “incomplir les bases del concurs”, segons ha comunicat l’Ajuntament.

Un dels requisits del certamen especificava: “Caldrà que la idea sigui original i no sigui reproducció total o parcial d’altra o altres obres ja executades o en execució”.

El cartell que havia guanyat, que es va donar a conèixer el dilluns passat, era la imatge d’una persona vestint una samarreta de la Festa Major, amb una jaqueta a sobre que duia xapes d’algunes entitats socials i cíviques de Molins de Rei. La indumentària es complementava amb un cordill verd. L’obra s’assembla a un pòster que el dissenyador Ian Jepson va elaborar per a uns concerts celebrats a Sud-àfrica on els qui portaven roba de la marca Levi’s tenien l’entrada gratuïta.

Comparant les dues il·lustracions, es pot observar que l’autora bàsicament ha canviat el color de les mans i del coll, la textura de la jaqueta i les lletres de la samarreta, que anuncien la Festa Major en lloc dels concerts patrocinats per Levi’s.

El nou guanyador serà el segon classificat del concurs 

El dimecres passat, l’organització de la Festa Major va rebre un avís d’una persona del món del disseny que alertava que el cartell guanyador “podia ser un plagi d’un anunci”, ha comentat la regidora de Cultura, Ainoa García. 

El consistori ha afirmat en el comunicat que la participació en el concurs “pressuposa l’acceptació de les condicions” establertes a les bases. Davant “l’incompliment” d’un dels requisits, la regidoria de Cultura ha consultat al jurat què calia fer, i aquest “ha acordat la desqualificació del cartell proclamat guanyador”.

L’organització de la Festa Major i el jurat del concurs lamenten “aquest contratemps”. Han decidit “proclamar guanyador” del certamen al “segon classificat”. Aquest divendres es farà pública la nova imatge que il·lustrarà els esdeveniments festius.

Recomanacions personalitzades