Una samarreta moderna i “trencadora” serà la imatge del cartell de la Festa Major

Elena Guerrero, una jove molinenca de 21 anys que ha sigut la guanyadora del concurs de cartells amb l’obra ‘La portem dins’, assegura que “he volgut fugir de les imatges festives tradicionals i donar protagonisme als molinencs”. Els Miquels seran els pregoners de la Festa Major, que tindrà lloc del 20 al 30 de setembre. L’alcalde, Xavi Paz, anuncia noves activitats pel dilluns 30 de setembre, que aquest any serà festiu.

Elena Guerrero, autora del cartell de la Festa Major // David Rodríguez

La imatge d’una samarreta moderna i “trencadora”, en paraules de la seva creadora, serà la imatge del cartell de la Festa Major de Molins de Rei, que se celebrarà del 20 al 30 de setembre. Durant la presentació del cartell guanyador, Elena Guerrero, la jove molinenca de 21 anys que ha dissenyat la imatge, ha assegurat que “he volgut fugir dels elements tradicionals, com el bestiari, per donar protagonisme al molinenc o molinenca que viu la Festa Major com a seva”. De fet, el cartell té el títol de ‘La portem dins”.

A la imatge, s’intueix una persona que va vestida amb una samarreta negra, on al centre hi ha la inscripció “Festa Major de Sant Miquel. Molins de Rei. Del 20 al 30 de setembre”. La persona que porta la samarreta té a sobre una jaqueta, on a les solapes té xapes d’algunes entitats socials i cíviques de Molins de Rei. La indumentària del molinenc o molinenca preparat per la Festa Major es complementa amb un cordill verd, que evoca a les celebracions relacionades amb el foc, protagonistes dels esdeveniments festius.

El cartell de la Festa Major d’enguany, titulat ‘La portem dins’ // David Rodríguez

Guerrero ha comentat que “he intentat fer un cartell integrador, ja que a la figura que es veu no se li pot concretar l’edat, de forma que es tracta d’una Festa Major per tothom”. L’autora ha explicat que ha tractat de plasmar un contrast de colors i oferir un cartell amb “un aspecte dinàmic”. Gràcies a aquests elements, la imatge assoleix un component modern.

Els tres Miquels que seran els pregoners de la Festa Major // David Rodríguez

Pregó modern des de la tradició

La modernitat del cartell contrasta amb el contingut més tradicional del pregó, que tot i que no s’ha desvetllat gaire, el pronunciaran Miquel Pahissa, Miquel Vallès i Miquel Artés, en representació de l’associació Els Miquels, que agrupa persones que tenen aquest nom, el patró de Molins de Rei. Pahissa ha revelat que el pregó versarà sobre la història recent de Molins de Rei a través de la figura dels Miquels. En aquest sentit, ha recordat que fa 40 anys, la població comptava amb 430 persones amb aquest nom.

Malgrat aquest aparent component tradicional, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha destacat el canvi d’enfocament dels pregons dels darrers anys. “Hem apostat per un canvi de format, en el qual hem posat el focus en les entitats socials de Molins de Rei”. En relació al cartell, Paz l’ha definit com “una imatge en la qual tots ens veiem reflectits, ja que és una samarreta de Festa Major”.

Els pregoners i l’autora del cartell de la Festa Major, amb l’alcalde Xavi Paz i la regidora de Cultura, Ainoa Garcia // David Rodríguez

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Ainoa Garcia, ha precisat que enguany l’Ajuntament ha recuperat el concurs de cartells de Festa Major i que “ens ha costat molt escollir entre les 14 propostes que hem rebut, tot i que hem seleccionat aquest cartell innovador que expressa el que és la celebració”.

Una de les novetats de la Festa Major de Sant Miquel d’enguany és que la celebració s’allarga fins al dilluns 30 de setembre, dia festiu a Molins de Rei, perquè el patró, que és el 29, cau en diumenge. En aquest sentit, l’alcalde Xavi Paz ha anunciat que després de l’estiu es presentaran noves activitats per aquell dia. De fet, està previst que a principis de setembre es doni a conèixer la programació completa de la Festa Major.

Recomanacions personalitzades