El Festival de Cine de Terror presenta un cartell inspirat en el surrealisme

El pòster, dissenyat per Joan Jarque, està relacionat amb les pel·lícules ‘Un perro andaluz’, de Salvador Dalí i Luis Buñuel, i ‘Blue Velvet’, de David Lynch.

Cartell del Festival de Cine de Terror // TerrorMolins

De la mà de Buñuel a l’orella de Lynch”. Aquesta és la frase que defineix l'”essència” del cartell de la 38a edició del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, segons explica el seu dissenyador, Joan Jarque, en un comunicat de TerrorMolins.

La creació de Jarque homenatja ‘Un perro andaluz’, de Salvador Dalí i Luis Buñuel, i ‘Blue Velvet’, de David Lynch. L’artista indica que les dues pel·lícules són protagonistes del leitmotiv d’enguany, la mirada surrealista.

Jarque s’ha inspirat en l’obra de Dalí, però ha utilitzat la tecnologia 3D. “La meva intenció parteix de la idea de crear un bodegó surrealista que recordi a l’època del cinema clàssic en blanc i negre, però amb un punt de color que trenca aquesta estètica”, explica el dissenyador. Segons l’artista, el toc de color converteix l’obra en una “imatge surrealista” amb “força impacte visual”.

Procés de creació del cartell d’aquest any // TerrorMolins

La mirada surrealista, protagonista de l’edició d’enguany

El 1929, Luis Buñuel i Salvador Dalí van crear el curtmetratge ‘Un perro andaluz’. El director del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, Albert Galera, explicava en un comunicat que el curtmetratge és “una manifestació a favor de la llibertat d’expressió artística a partir de les possibilitats il·limitades del surrealisme”.

La 38a edició del festival, que tindrà lloc entre el 8 i el 17 de novembre, vol retre homenatge a la pel·lícula de Dalí i Buñuel, “ampliant la mirada surrealista dins el cinema de terror”, segons Galera.  

Per això, els organitzadors donaran la benvinguda a les “visions particulars de grans mestres”, com David Lynch, Alejandro Jodorowsky, Andrzej Żuławski, Guy Maddin, Satoshi Kon i Peter Strickland.

Recomanacions personalitzades