El surrealisme, protagonista de la pròxima edició del Festival de Cine de Terror

El certamen, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, farà un homenatge al 90è aniversari de l’estrena del curtmetratge ‘Un perro andaluz’, dirigit per Luis Buñuel i Salvador Dalí. L’organització vol ampliar la mirada surrealista des del gènere del terror en la seva 38a edició.

Una de les activitats del Festival de Terror de Molins de Rei de l’any 2018 // Arxiu

La mirada surrealista. Aquest és l’eix sobre el qual pivotarà la 38a edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre. Per fer-ho possible, amb aquest ‘leitmotiv’ es realitzarà un homenatge al 90è aniversari de l’estrena del curtmetratge ‘Un perro andaluz,’ dirigit per Luis Buñuel i amb guió del cineasta aragonès i de Salvador Dalí. L’organització del certamen assegura que l’objectiu és “ampliar la mirada surrealista dins el cinema de terror”.

Des del Molins TerrorFest recorden que amb ‘Un perro andaluz’, estrenada l’any 1929, es va crear l’emblema de la mirada surrealista i va suposar el “naixement d’una de les obres pioneres més transcendents de la història del cinema: el curtmetratge”. Els impulsors del festival expliquen que estan treballant amb la programació, especialment amb la inclusió de més activitats paral·leles.

Un referent del cinema de terror

A l’edició de 2018, el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei va tancar amb una xifra rècord de més de 7.000 espectadors, superant en més de 2.000 el nombre de participants de la cita de 2017. Les activitats paral·leles, com l’exposició sobre el cineasta nord-americà Brian de Palma, que va aplegar un miler de persones, i el ‘Gastroterror’, van permetre que s’interessés pel certamen un públic més general i de caràcter familiar.

Recomanacions personalitzades