Junts per Molins proposa convertir el Palau dels Requesens en un centre d’interpretació del Renaixement

El candidat de la formació, Ramon Sánchez, ha explicat que ja han iniciat converses amb el MNAC “perquè pugui cedir certes obres”. L’Ajuntament ha obtingut el 50% d’un Fons Europeu de Desenvolupament Regional d’1,8 milions d’euros. 

La roda de premsa ha tingut lloc davant del Palau dels Requesens // Clàudia Ferràndiz

El candidat de Junts per Molins a les eleccions municipals, Ramon Sánchez, ha proposat fer un centre d’interpretació del Renaixement al Palau dels Requesens, en una roda de premsa aquest dimarts.

Segons l’actual alcalde de Molins de Rei, ja han iniciat converses amb el MNAC “perquè pugui cedir certes obres”. El cap de llista ha explicat que han optat a un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) d’1,8 milions d’euros, i n’han obtingut el 50%.

La número 2 de Junts per Molins, Eva Folquer, ha indicat que seria el “primer centre d’interpretació del Renaixement de Catalunya”. El candidat a l’alcaldia ha detallat que el Palau dels Requesens, que considera “història viva del municipi”, acolliria una “exposició fixa”, cosa que generaria “més ocupació”. Sánchez creu que és l’espai “ideal” perquè allotgi l’“explicació” i la “museïtzació” sobre aquesta etapa artística.

La postura de Junts per Molins coincideix amb la del PSC, que va explicar la mateixa proposta fa dues setmanes.

Impuls al turisme

Ramon Sánchez ha destacat que la Generalitat de Catalunya ha posat “facilitats per tenir un espai com aquest a Molins de Rei”. La proposta s’emmarca en el projecte turístic que Junts per Molins planteja pel municipi. En aquest sentit, Folquer ha comentat que també instal·larien un punt d’informació turístic per impulsar, entre altres, el “turisme esportiu”, per ser “seu de molts esdeveniments esportius”, i el “turisme industrial”, donant a conèixer aspectes relacionats amb indústries com “les turbines de la Biblioteca El Molí”.

Folquer ha remarcat que des de Junts per Molins volen “potenciar i dotar de més recursos” la regidoria de Turisme perquè “té molt a dir en el futur econòmic del municipi”. Sánchez ha afegit que volen “exportar tot el coneixement que hi ha a Molins de Rei”, fent que la gent repeteixi l’experiència de visitar el municipi.

Recomanacions personalitzades