El PSC alerta que un canvi de govern a Madrid aturaria la reforma de l’estació

El diputat molinenc José Zaragoza protagonitza un acte de campanya dels socialistes al barri del Canal ple de reivindicacions de les millores socials dutes a terme pel govern de Pedro Sánchez. El candidat a l’alcaldia Xavi Paz adverteix que si hi ha canvis a la Moncloa es podria perdre la reforma de l’estació de Rodalies.

Xavi Paz, Eva Granados, José Zaragoza i Francesc Castellana durant l'acte de campanya al Casal d'Avis Primer de Maig // Clàudia Ferràndiz

Xavi Paz, Eva Granados, José Zaragoza i Francesc Castellana durant l’acte de campanya al Casal d’Avis Primer de Maig // Clàudia Ferràndiz

Les eleccions generals cada vegada són més properes però la coincidència amb les vacances de Setmana Santa està fent que sigui una campanya atípica. Fins el moment, només el PSC ha organitzat un acte electoral. Ha estat aquest dimecres al Casal d’Avis Primer de Maig, amb l’actual diputat i candidat a la reelecció José Zaragoza, qui ha assegurat que “l’independentisme està destruint Catalunya”. El número 4 de la llista del PSC per Barcelona ha afegit que, per la seva banda, la dreta està “destrossant Espanya” perquè “ens està enfrontant els uns contra els altres”.

Els socialistes han tret pit de la feina feta en matèria social durant els mesos de Pedro Sánchez a la Moncloa. Una d’elles té efectes directes sobre Molins de Rei: la reforma de l’estació de Rodalies, que recentment va sortir a concurs per valor de 7,1 milions d’euros. El portaveu del PSC al municipi, Xavi Paz, ha advertit que l’únic que fa perillar les obres d’adaptació de l’estació “és que arribi un govern que l’aturi”.

Si no hi ha res que ho freni, els treballs està previst que comencin després de l’estiu i s’allarguin durant un any aproximadament. Les obres preveuen principalment la instal·lació d’ascensors per fer accessible l’estació però també inclouen millores en il·luminació, noves portes d’accés a les andanes, l’ampliació d’aquestes i nous equips d’electrificació i climatització.

La importància del diàleg

Xavi Paz ha recordat que el PSC, ja sigui des de l’oposició o des del govern, ha perseguit sempre a Molins de Rei millores a l’estació de Renfe i l’accés a l’autopista. La reforma del principal punt de transport públic de Molins de Rei, segons el diputat José Zaragoza, no hauria estat possible sense diàleg, ja que aquests diners s’haurien invertit en un altre municipi. “L’independentisme, en canvi, es nega al diàleg”, ha afirmat el diputat.

En aquest sentit, l’alcaldable del partit a les eleccions municipals, Xavi Paz, ha explicat que els socialistes prioritzen “les necessitats de tots”. Per això, ha insistit Paz, cal un govern que “quan li truquin a la porta respongui i mostri sensibilitat”.

El casal d'avis Primer de Maig ha estat l'escenari de l'acte de campanya del PSC per les generals // Cedida

El casal d’avis Primer de Maig ha estat l’escenari de l’acte de campanya del PSC per les generals // Cedida

A l’acte també ha participat la diputada socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, que ha remarcat que el PSC està fent una “campanya de propostes” perquè “Espanya i Catalunya necessiten acords”.

Francesc Castellana, candidat al Senat

La presència local a les llistes d’aquestes eleccions no la posa només José Zaragoza. El líder sindical Francesc Castellana aquest cop s’incorpora a la candidatura del PSC al Senat. En la seva intervenció davant militants i simpatitzats, ha repassat com des de la crisi econòmica del 2008 han aparegut “persones nostàlgiques de la confrontació”. El socialista creu que “el què hem aconseguit ho hem aconseguit junts”, i que Espanya ara “necessita una autoritat que ampliï drets”.

Recomanacions personalitzades