Cal resoldre la perillositat i la manca d’accessibilitat als camins del riu des de el Barri del Canal

Lluís Carrasco

Els molinencs i molinenques ens podem felicitar, perquè finalment l’Àrea Metropolitana (AMB) i l’Ajuntament arranjaran els camins del riu, perquè puguem caminar i passejar per una llera sense fangs, entrebancs i forats, tot incorporant espais de descans. Això suposarà recuperar la façana fluvial de la Vila. 

Però la felicitat no es complerta perquè aquesta actuació no preveu resoldre un problema greu d’accessibilitat i seguretat en el principal accés als camins del riu, situat en el pas sota  de l’autopista. És un petit tram però es tracta d’un dels accessos principals des de la Vila al riu des de el Bari del Canal, a on els caminants i ciclistes o passen per una bassal immens sempre ple d’aigua i completament impracticable o bé es juguen patir un accident greu passant per una passera alçada d’uns 80 a 100 cm d’ample sense cap barana de protecció i amb un salt al buit de 3 metres en els punts mes alts.

Preguntant l’ajuntament al respecte, aquest ha indicat que és una pas que li correspon mantenir al Ministerio de Fomento que és el gestor de l’autopista, si bé és cert, el que està succeint a la pràctica es que portem anys i panys sense resoldre el problema i la seguretat dels usuaris està en permanent perill.

Accés al riu des del barri del Canal // Imatge cedida per Lluís Carrasco

Cal posar fil a l’agulla i superar els entrebancs i fer un conveni amb el Ministerio corresponent, per resoldre el problema de manera urgent, encara que sigui assumint l’ajuntament el manteniment de forma parcial si fos el cas, doncs ara amb els camins del riu arranjats, tindrem mes persones que l’utilitzaran i una accessibilitat segura i fàcil és fonamental.  

Cal que el nou govern municipal sortint de les properes eleccions faci els deures i resolgui aquest problema de seguretat i accessibilitat a peu i en bicicleta al nostre riu.

Lluis Carrasco Martínez és ex-regidor d’Iniciativa per Molins de Rei i membre de Molins en Comú.

Recomanacions personalitzades