L’Ajuntament oferirà la gestió de 33 horts urbans al barri del Canal

Als usuaris, que se seleccionaran per sorteig, se’ls hi cedirà les parcel·les amb un contracte de lloguer de quatre anys a canvi d’un cànon inicial de 60 euros en uns terrenys ubicats darrere l’institut Lluís de Requesens. El consistori garanteix que desapareixeran els horts il·legals situats en el mateix espai.

Josep Raventós i Ramon Sánchez passejant pels terrenys dels horts urbans // David Rodríguez

Un espai per dinamitzar la cooperació entre persones de diferents edats. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat una proposta per oferir la gestió de 33 parcel·les situades darrere l’institut Lluís de Requesens perquè els particulars puguin conrear verdures i hortalisses en els horts urbans.

En un terreny de 8.500 metres quadrats, situat al costat del Parc Agrari, el consistori cedirà de moment una superfície de 1.500 metres quadrats per aquests usos. A canvi, els usuaris escollits per sorteig es comprometen a signar un contracte de lloguer de quatre anys, renovable anualment a partir del segon, i a abonar un cànon inicial de 60 euros per afrontar les despeses d’aigua. La proposta ja es va aprovar en un acord del govern municipal l’any 2014.

El regidor de Medi Ambient del consistori, Josep Raventós (CUP), assegura que estan “tancant el reglament i posteriorment farem el sorteig per repartir les parcel·les disponibles”. Una vegada s’adeqüin els terrenys, Raventós creu que entre maig i juny, els petits pagesos ja podran començar a conrear els seus productes. “La idea és ampliar la iniciativa quan veiem com funciona, exigint als usuaris un ús raonable de l’aigua i la gestió eficient dels residus orgànics”, descriu.

Cap a la transició ecològica

“Un projecte de vila per cohesionar l’entorn i als estudiants dels centres escolars del voltant”. Així defineix l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez (CDC), el projecte dels horts urbans. En aquest sentit, destaca que la iniciativa permetrà que desapareguin els horts il·legals instal·lats en l’espai contigu. A més, comenta que la proposta “suposa un pas cap a la transició ecològica”. De moment, el consistori ha de respondre a les moltes peticions que ha rebut per gestionar un hort urbà, tot i que ha deixat llibertat a què siguin els mateixos productors que escollin lliurement el tipus de conreu que plantaran.

Camí del riu Llobregat

Ramon Sánchez també ha anunciat que el 14 de març començaran les obres del Camí del riu Llobregat al seu pas per Molins de Rei i així adequar el tram que encara resta per arranjar. En concret, es tracta del camí que connecta Molins de Rei amb el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. Les obres, que formen part d’un projecte global impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), tenen un cost de 90.000 euros, finançats conjuntament per l’AMB i l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades