Un filial que augura un gran futur

Molins de Q CE Molins de Rei B 34-31 Handbol Ègara. El jove equip de Joan Obiols, que farceix de jugadors al primer equip, està completant una gran temporada.

Un instant del partit // Jose Polo

Mentre el primer equip va camí d’aconseguir l’ascens dominant la Primera Catalana, el Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei B d’handbol també està fent una gran temporada a Segona.

En l’últim partit, el jove conjunt entrenat per Joan Obiols -quart, en fases d’ascens- va aconseguir la victòria en el seu últim partit al Poliesportiu Municipal contra l’Handbol Ègara: 34-31. Amb un sòlid Joan Sánchez a la porteria i assetjant la defensa rival amb llançaments exteriors, els molinencs van aconseguir el domini del matx en els primers minuts.

Els de Terrassa no trobaven la manera de defensar els bots de jugadors com Arnau Santacatalina o Pau Vicenç, entre altres. Quan podia, el CE Molins de Rei també sortia a la contra davant d’un rival que es va presentar al partit curt d’efectius, amb només un canvi i un porter suplent. “Hem fet un bon partit en actitud, fluïdesa en atac i replegament”, descrivia Obiols a Viu Molins de Rei després de la victòria. Van arribar al descans amb un avantatge de quatre gols (18-14).

En la segona meitat el guió va canviar, sobretot al començament. L’Ègara va sortir per totes i els molinencs van tenir una certa falta de concentració. Per això els visitants van retallar distàncies ràpidament i, fins i tot, es van posar per davant en una ocasió. “Tot i que el nostre porter ha jugat molt bé, en defensa estàtica hem estat malament. Ells han aprofitat que són més corpulents i els hem donat l’oportunitat de ficar-se al partit”, reconeixia Obiols. D’aquesta manera, les forces es van equilibrar.

Però en els minuts finals el domini va tornar a ser molinenc; i amb la mateixa recepta que al principi. Entre aturades i llançaments exteriors, van tornar a obrir una escletxa que van mantenir fins al final. Una vaselina de Santacatalina va fer gaudir el públic i, d’alguna manera, va enviar el missatge que la victòria estava a la butxaca. Al final, va ser de tres gols.

“La idea és formar jugadors per al primer equip”

El bon moment del filial augura un gran futur a l’handbol de Molins de Rei. “La idea és formar jugadors per al primer equip”, descriu el tècnic del B, que entrena el mateix grup per tercer any consecutiu. “Pau Vicenç i Arnau Santacatalina ajuden al primer equip amb continuïtat”, afirma Obiols, que també posa en valor que jugadors de l’A baixen a donar un cop de mà “aportant un plus de qualitat”.

Més enllà d’això, també es vol “competir”. I ho estan fent a la perfecció. Són un conjunt nouvingut a la categoria després de l’ascens de la temporada passada i, de moment, ocupen la quarta plaça, just en fases d’ascens. “L’objectiu és la permanència”, matisa Obiols. “Però anem quarts, tenim il·lusió, qui sap si pot passar com la temporada passada…”, evoca el tècnic que, aquest any, té cinc rookies del juvenil sota la seva disciplina.

El partit, en imatges

This slideshow requires JavaScript.

Derrota per la mínima del Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei

Per la seva banda, el primer equip del Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei ha iniciat la segona volta de la Primera Catalana amb una derrota per la mínima (28-27) al camp de Les Franqueses del Vallès. Tot i perdre amb un dels rivals directes, l’equip molinenc manté el lideratge a Primera Catalana. L’entrenador, Bernat Anducas, ha explicat a Viu Molins de Rei que “la bona actuació del porter rival ha fet que en el partit d’anada empatessin al nostre camp i en aquest anéssim tota l’estona a remolc”.

Durant els primers 15 minuts del partit, el Molins de Q Club Esportiu Molins de Rei ha anat per davant en el marcador. A causa d’una baixada del joc als darrers 10 minuts de la primera part, s’ha arribat al descans amb un parcial de 17-14. Un inici dolent a la segona part ha fet que l’equip molinenc arribés a perdre per sis gols. Tot i la bona ratxa posterior, el partit ha acabat amb el 28-27 favorable a Les Franqueses del Vallès. Anducas ha recordat que segueixen “sent líders, però la classificació s’ha compactat i tenim enfrontament amb rivals directes fóra de casa”.

Recomanacions personalitzades