El PSC estén la mà a Sánchez i Molins Camina proposa un canvi de cicle

Els partits de l’oposició al tripartit independentista critiquen, de forma diferent, el canvi d’alcalde i la situació política local. El PSC ofereix ajuda per acabar el mandat, Molins Camina fa un discurs dur i Iniciativa-MES afirma que els últims governs no s’han fet “pensant en Molins de Rei”.

Panoràmica de la sala de plens durant la sessió // Jose Polo

Crítica, tot i que amb diferents tons, de l’oposició municipal durant el ple d’investidura de Ramon Sánchez (CDC) com a nou alcalde de Molins de Rei. Una sessió plenària amb tints de debat electoral o, fins i tot, de míting, on els diferents partits van aprofitar l’ocasió per fer un balanç de l’anterior batlle, Joan Ramon Casals, i valorar la situació política que travessa Molins de Rei.

El PSC va oferir la seva mà estesa al nou alcalde per acabar el mandat de la millor manera possible. “Ens trobarà en els projectes urgents”, va indicar el portaveu socialista, Xavi Paz, que va animar Sánchez a avançar en els projectes aprovats, molts d’ells ideats pel seu grup quan formava part del govern municipal abans de ser expulsats per les discrepàncies ideològiques en clau nacional.

“Estem on estàvem”, va continuar Paz, qui va posar el dit a la nafra recordant Sánchez que ha obtingut l’alcaldia amb menys suports que Casals per l’abstenció dels seus socis de govern (CUP i ERC) per a després desitjar-li sort.

Precisament parlant de l’exalcalde, el cap de l’oposició va dividir l’etapa Casals en dues: del 2011 al 2015, la primera sociovergència; i del 2015 al 2019, moment de la sociovergència 2.0 que va ser substituïda pel tripartit independentista. Paz va valorar molt positivament la primera, remarcant les polítiques contra la crisi econòmica, la creació del projecte de la nova biblioteca, la transformació de la plaça del Palau en un espai verd o la creació de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, entre altres accions.

Xavi Paz, durant la seva intervenció // Jose Polo

Com era previsible, el portaveu del PSC va criticar la segona etapa, quan el van desnonar del govern municipal i va tornar a acusar Casals de posar els seus interessos personals en clau de política nacional per sobre dels de Molins de Rei.

Un “cicle perdut” per Molins Camina

Molins Camina, el partit que representa Podem en l’àmbit municipal, va fer el discurs més dur de tots els que es van escoltar a la sala de plens, convertint les seves intervencions en un míting, en un al·legat a favor del canvi de polítiques al municipi. “Molins porta paralitzat massa temps. Si hi ha una imatge gràfica d’aquesta paralització, és el nou barri de Les Guardioles, que hauria d’haver finalitzat el seu primer tram d’obres l’any 2018 i on encara no hi ha ni una sola vorera”, va arrencar Ana Aroca, parlant d’un dels seus temes predilectes. Va continuar criticant el pla urbanístic de Can Coll per no tenir “cap reserva d’habitatge” protegit, la no construcció de la residència de gent gran o la gestió del nou crematori i les condicions dels treballadors municipals, entre molts altres temes.

Ana Aroca durant el seu discurs // Jose Polo

“La renúncia de l’alcalde ve després d’uns anys on Casals ha estat absent. Si hi ha una definició d’aquest mandat perdut és la de l’alcalde absent, un alcalde que primer va utilitzar l’alcaldia per ser diputat al Parlament i que ara ho deixa per ser treballar amb Torra. On ha quedat Molins? No és el trampolí de ningú”, va etzibar. Per tot això, des de Molins Camina es va defensar que el cicle convergent -o posconvergent- està esgotat. “Un cicle perdut”, va definir Aroca, per després apostar per un canvi de tendència política a Molins de Rei.

Iniciativa-MES reclama governs “pensant en la vila”

Per part d’Iniciativa-MES també es va fer una crítica política de la figura de Casals i de la situació que viu Molins de Rei, però el to de comiat davant l’exalcalde va ser molt més conciliador. “No compartim la seva ideologia en la majoria de coses. En algunes sí, com en el tema nacional. Per part d’Iniciativa no perdem l’oportunitat per agrair-li el seu tracte afable. Tot i això, considerem que cap dels governs que s’han format recentment s’han fet pensant en la vila i la seva gent”, va assegurar la regidora ecosocialista, Júlia Fernández.

Júlia Fernández votant // Jose Polo

Per últim, el regidor no adscrit Francisco García, que va entrar al ple representant Ciutadans, es va limitar a desitjar sort a Casals i a felicitar Sánchez.

 

Recomanacions personalitzades