La CUP decideix quedar-se al govern municipal per “sentit de la responsabilitat”

En una assemblea oberta, la formació anticapitalista acorda abstenir-se en cas què es torni a plantejar la investidura de Ramon Sánchez. Descarta “moviments estranys” amb altres partits de l’oposició per fer fóra CDC del govern municipal. 

La CUP ha celebrat l’assemblea oberta després de la suspensió del ple // David Rodríguez

Després d’una assemblea de més de dues hores, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Molins de Rei ha decidit mantenir-se al govern municipal per “sentit de la responsabilitat”. Així ho ha explicat el regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Carles Ros. En una trobada amb una cinquantena de persones, la CUP ha determinat que l’única opció perquè segueixin formant part com a socis del govern municipal és la continuïtat de l’actual alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Qualsevol altra alternativa ha estat descartada.

Carles Ros ha indicat que “en cas que es torni a plantejar la investidura de Ramon Sánchez com a nou alcalde, ens abstindrem”. Una vegada rebutjat aquest escenari, Ros ha afegit que la CUP vol prosseguir amb les iniciatives pendents del tripartit independentista, entre les que ha assenyalat els projectes per remunicipalitzar els serveis públics mitjançant el desenvolupament de l’empresa Molins Energia. “En aquests moments de legislatura, el més raonable és continuar amb la feina que hem fet durant l’últim any”, ha argumentat Ros.

L’únic pacte, el de legislatura

“Som contraris a cap mena de moviment estrany”, ha assegurat Ros. Amb aquestes paraules, el regidor de la CUP ha descartat una candidatura de consens de totes les formacions polítiques de l’oposició per apartar CDC del govern municipal. La CUP no contempla cap escenari immediat en el qual Joan Ramon Casals no continuï sent alcalde fins a les eleccions municipals del 26 de maig. Ni Ramon Sánchez ni el pacte secret que pretenia proclamar la regidora Ana Aroca de Molins Camina com a alcaldessa. “Aquests intents de fer una candidatura de consens són simples moviments electoralistes en els quals no participarem”, ha alertat Carles Ros. D’aquesta manera, l’únic pacte que accepta la CUP és el que va signar amb CDC i ERC per fer alcalde Joan Ramon Casals.

Contra la urgència del ple

Durant l’assemblea, la CUP ha recordat que l’únic bloqueig que han fet ha sigut votar en contra de la urgència del ple amb el qual Casals volia investir Ramon Sánchez com a successor. Per aquest motiu, van demanar un temps de reflexió, en què han decidit mantenir-se al govern municipal sempre que tot continuï igual. És a dir, amb Joan Ramon Casals com alcalde.

La formació anticapitalista ha insistit que “en el pacte de govern no estava inclòs la substitució de l’alcalde”. Així, han remarcat que el relleu de Casals per Sánchez forma part d’una estratègia de “professionalització de la política”, que xoca frontalment contra els posicionaments de la CUP.

Recomanacions personalitzades