Més de 900 expositors estrenen la renovada Fira de la Candelera

La reordenació dels sectors de la fira ajuda a atreure a més botiguers. L’alcalde de Ripoll, única autoritat política present al tret de sortida.

Sánchez ha admès alguna queixa dels artistes per la seva ubicació a la plaça del Palau // DGM

Nou tret de sortida a la Fira de la Candelera sense pesos pesants de la política catalana (la desfilada d’autoritats, demà dissabte). Enguany, la figura escollida per donar el tret de sortida a l’esdeveniment de l’any ha tornat a ser un alcalde. El batlle de Ripoll, Jordi Munell, li ha fet el relleu al del Papiol, Jordi Bou, després d’aconseguir que la població dels Pirineus sigui la localitat convidada. “La primera vegada que vaig venir em vaig quedar gratament sorprès per la dimensió de la fira i per la quantitat de persones que hi havia, no només del Baix Llobregat, sinó fins i tot de la meva comarca”, ha confessat Munell.

Després de signar el llibre d’autoritats i d’intercanviar-se regals amb el seu “amic” Casals, Munell no ha dubtat un moment en endinsar-se amb la resta de la comitiva oficial entre els expositors (tot i sense la CUP, que no ha fet acte de presència en tota la tarda). Dirigit per l’alcalde Joan Ramon Casals i el seu hipotètic substitut, el regidor de Fira Ramon Sánchez, el convidat ha passejat i saludat primer als expositors del planter i posteriorment a la resta de paradistes vinguts d’arreu (sobretot als del seu territori, amb els que s’ha fotografiat la plana política).

Tot i que la comitiva ha centrat tots els focus, un dels aspectes més comentats ha sigut la sectorització de la fira que ha establert el pla estratègic desplegat per Sánchez. “Enguany estem al voltant dels 900 expositors; tot un increment que ha sigut gràcies a la reordenació de l’espai”, ha subratllat el regidor. De fet, s’ha de tenir en compte que mentre alguns espais com el planter han conservat els seus venedors, d’altres han magnetitzat encara més firaires. “La reordenació era necessària per a la Fira”, ha valorat tot incidint en l’eix gastronòmic. Aquest s’ha decidit situar “a l’espai central”, fet que no hauria incomodat a la resta de sectors. El mateix Sánchez s’ha mostrat satisfet de la resposta dels participants, ja que “la gent s’ha pres la sectorització des d’un punt de vista positiu”.

Joan Ramon Casals i Jordi Munell s’intercanvien regals // DGM

Respecte a les novetats d’enguany, el regidor també ha posat de relleu l’aposta per l’àmbit culinari, el qual servirà per gaudir de “cuina en directe i gastronomia del món”. A més, el convidat Munell ha volgut promocionar als seus veïns, els quals “han portat fins a Molins de Rei els nostres quilòmetre zero, els quals avui dia amb la globalització estan a l’abast de qualsevol distribuïdor, xarcuter o cuiner”.

Per últim, destacar el tema que no podia faltar a la cita: l’apunt meteorològic. Després de viure l’any passat una fira passada per aigua, Sánchez ha profetitzat que aquest cap de setmana farà “un temps que ens acompanyarà, el qual ajudarà a que la fira gaudeixi i llueixi“. Del fred, però, sembla que ningú podrà escapar.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades