Ramon Sánchez defensa que el cartell censurat “feria sensibilitats”

El regidor de Fira assegura que la decisió de vetar-lo es va fer “sense discrepàncies i amb consensos” al comitè. Rebutja que existís polèmica entre el jurat i l’organització de la Fira.

Ramon Sánchez, amb l’alcalde, durant la presentació de la Fira de la Candelera // Ajuntament Molins de Rei

El regidor de Fira, Ramon Sánchez (CDC), defensa l’actuació de l’Ajuntament de Molins de Rei en el procés per escollir el cartell de l’edició d’enguany de la Fira de la Candelera. Durant la presentació de l’esdeveniment, a preguntes de Viu Molins de Rei, ha assegurat que entre el comitè de la Fira va haver consens en expressar que l’obra seleccionada inicialment pel jurat “feria sensibilitats”. Després considerar que no “era el millor cartell”, el neoconvergent ha indicat que “no va haver-hi discrepàncies entre la resta de propostes que van presentar els alumnes de l’Escola Massana”.

L’origen del conflicte es troba en el fet que enguany és el primer any que no s’ha convocat un concurs obert per seleccionar el cartell de la Fira de la Candelera. Per aquest motiu, només han participat els alumnes d’aquesta escola de Barcelona. Tot i que inicialment Sánchez va defensar el cartell escollit pel jurat del concurs en el qual només podien participar alumnes de la Massana, que representava la imatge d’una Verge de la Candelera envoltada d’emoticones, la pressió del comitè de la Fira va fer que canviés el seu criteri. Interrogat sobre aquest fet, el regidor nega que es produïssin aquestes divergències.

Selecció del jurat

El jurat professional format per l’artista local Toni Moreno, i el coordinador de Seminaris i Concursos de l’àrea de disseny de l’Escola Massana, Diego Ramos, ha sigut l’encarregat, juntament amb Sánchez, d’escollir quina hauria de ser la imatge seleccionada. Tot i que Sánchez en va escollir un altre, els dos representants del món de l’art van seleccionar el polèmic cartell. Davant del comitè de la Fira, el regidor va presentar l’obra pels altres dos membres del jurat. El comitè, del qual formen part tots els partits, entitats locals i organismes de Molins de Rei, va rebutjar el cartell per difondre un contingut irreverent.

Recomanacions personalitzades