Primàries presentarà una llista pròpia a les eleccions sense el suport dels partits polítics

Fins al 8 de febrer, poden optar els candidats, que es votaran en els comicis del dia 23. L’entitat ha recollit 979 signatures per aconseguir una llista unitària independentista.

Primàries, durant la recollida de signatures // Primàries Molins de Rei

L’entitat Primàries Molins de Rei presentarà una llista pròpia a les eleccions municipals del 26 de maig. Després de pressionar els partits polítics independentistes de l’Ajuntament (CiU, ERC i la CUP) perquè es formés un bloc unitari, Primàries ha decidit optar en solitari als comicis. Albert Rodríguez, coordinador de campanyes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Molins de Rei, assegura a Viu Molins que “a la darrera assemblea hem acordat que, malgrat que no hi hagi unitat als partits, ens presentarem en solitari i traslladarem a les formacions polítiques aquesta decisió”.

Una vegada establerta aquesta estratègia, s’ha obert el termini perquè s’adhereixen candidats a aquesta llista. Aquests es poden presentar fins al 8 de febrer. El procés finalitzarà el 23 de febrer, dia en què se celebraran les eleccions de Primàries i s’anomenaran els candidats. “Veient que els partits no ho tenien clar, tirarem endavant amb el nostre camí propi”, indica Rodríguez.

Signatures per la unitat

Primàries va iniciar un procés de recollida de signatures per fer palesa la necessitat de què es constituís una llista unitària per a les eleccions municipals. Durant sis dies van aplegar 979 i han intentat exercir pressió sobre els partits polítics. De moment, segons Rodríguez, “aquesta pressió no ha donat resultats”. L’entitat considera que la campanya es justifica per reivindicar “la unitat dels partits per tal d’assegurar un govern municipal que reflecteixi el suport al moviment independentista”.

La plataforma creu que el desig ciutadà d’aconseguir una candidatura unitària és real i que aquesta podria ser la llista més votada. Primàries Molins de Rei demana un mapa d’alcaldies que mostri la majoria social derivada de l’1-O.

Recomanacions personalitzades