Primàries recull més de 300 signatures a favor de la llista unitària independentista

L’entitat que aposta per una candidatura única entre els partits independentistes a les pròximes municipals ha iniciat la recollida de signatures “davant la manca de resposta dels partits polítics”.

Foto d’arxiu de la presentació de Primàries de Molins de Rei // David García

L’entitat Primàries de Molins de Rei ha recollit més de 300 signatures per donar suport a una llista unitària independentista en les pròximes eleccions municipals. La iniciativa, que va començar a finals del mes de novembre, forma part de l’estratègia de l’entitat per “fer palès que a Molins de Rei hi ha una majoria independentista”.

El coordinador de campanyes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Molins de Rei, Albert Rodríguez, comenta que la recollida s’estendrà fins al cap de setmana del 15 i 16 de desembre, coincidint amb la Fira de Nadal, el que permetrà incorporar els comerços.

Tot i que durant la presentació de Primàries de Molins de Rei no es va anunciar la recollida de signatures, Rodríguez assegura que es tracta d’un “pas previ a la formació de les candidatures”. L’inici de la recollida de signatures, segons afegeix Rodríguez, suposa “una mesura de pressió davant la manca de resposta dels partits polítics” per configurar una candidatura amb una llista unitària independentista.

Candidatura única

Primàries de Molins de Rei considera que el pròxim govern municipal hauria de demostrar que a “Molins de Rei hi ha una majoria independentista”. Per a l’entitat, el moment polític actual a escala nacional requereix “coherència i un gran govern fort” en l’àmbit local.

Durant la presentació de projecte, Rodríguez va demanar a l’independentisme una llista unitària que superi les sigles dels partits, als quals va acusar d’estar centrats en les “lluites, travetes i incongruències”. De moment, Primàries de Molins de Rei obre la porta a la presència de les formacions polítiques i, encara que s’ha reunit amb els representants dels partits, no ha rebut cap resposta concreta.

Recomanacions personalitzades