Més de 300 veïns es queden nou hores i mitja sense llum per una avaria d’Endesa

El tall ha afectat els carrers Rafael Casanova, plaça del Mercat, el Passeig Pi i Margall i trams del carrer Major i Àngel Guimerà. La companyia atribueix la incidència a uns fusibles fosos d’un centre de transformació ubicat a la plaça de la Creu.

Els tècnics van reparar el punt de la plaça de la Creu // Facebook Alluc Alluc

Més de 300 abonats de la companyia Endesa de Molins de Rei van estar nou hores i mitja sense llum per una avaria a un centre de transformació situat a la plaça de la Creu. Fonts d’Endesa han indicat a Viu Molins de Rei que van rebre l’avís a les 11.30 hores del diumenge d’uns fusibles que s’havien fos. Tot i que aquest tipus de reparació acostuma a ser ràpid, entre 30 minuts i una hora, els veïns van estar sense subministrament fins a les 22.15 hores.

Des d’Endesa comenten que en el moment de dirigir-se al punt on es trobava l’avaria, els operaris van detectar que hi havia altres incidències. El tall de llum ha afectat gairebé 350 persones dels carrers Rafael Casanova, la plaça del Mercat, el Passeig Pi i Margall i trams del carrer Major i Àngel Guimerà.

Cap a les 20 hores, van aparèixer al centre de transformació de la plaça de la Creu diversos tècnics de l’empresa subcontractada d’Endesa per solucionar les incidències. Segons informa Ràdio Molins de Rei, un veí de la zona assegura que els operaris van comentar que “acabaven de rebre l’avís feia mitja hora”.

Indignació a les xarxes socials

Després de passar diverses hores sense llum, alguns veïns van mostrar la seva indignació mitjançant les xarxes socials per la manca d’informació rebuda pel servei d’atenció al client d’Endesa: “Ens deien que s’estava reparant i que si no teníem llum, tornéssim a trucar en 60 o 90 minuts”. A les 22.15 hores, l’empresa anunciava que el subministrament s’havia restablert.

Descompte a la factura

Endesa, malgrat admetre la seva responsabilitat en el tall de llum, ha comentat que els descomptes i abonaments en la factura funcionen amb un sistema de còmputs globals. Així, cada municipi té assignat un topall d’hores anuals en el qual pot haver-hi incidències en el servei elèctric. En cas que en finalitzar l’any se superi aquest registre, els abonats tindran les rebaixes en el rebut a partir de l’any següent.

Recomanacions personalitzades