Xavi Foj aconsegueix la 36a posició a la general en l’etapa més dura i perillosa

En una jornada plena d’incidents i abandonaments, el pilot molinenc manté la regularitat en el ral·li. L’última etapa, amb final a Lima, servirà per tancar el Dakar 2019.

Xavi Foj, superant una de les dunes de l’etapa 9 // FojMotorsport

El pilot molinenc Xavi Foj ha acabat la novena etapa del Dakar 2019 en la 36a posició de la classificació general. En un recorregut amb principi i final a Pisco, Foj i el seu copilot, Nacho Santamaría, han fet l’etapa més regular de la prova, que ha coincidit amb una jornada dura amb molts abandonaments i incidències.

Foj ha explicat que ha sigut “una etapa típica d’aquesta edició amb moltes dunes, grans pujades i 100 quilòmetres de ‘fesh-fesh’ amb la qual hem intentat ser prudents”. La gestió adient de la pressió dels neumàtics ha fet que el cotxe de Foj de l’equip Fojmotorsport no s’ha quedat atrapat a la sorra.

L’objectiu de finalitzar la carrera està més a prop per Foj, ja que només queda la darrera etapa, una especial cronometrada de 112 quilòmetres amb final a Lima. “Estem a punt d’aconseguir l’objectiu, però queda una especial molt difícil, com totes les d’aquest Dakar”, ha comentat el pilot.

Recomanacions personalitzades