Foj queda atrapat dues hores en una foia, però segueix endavant al Dakar

A la sisena etapa del Ral·li, el pilot molinenc acaba el recorregut de nit entre les dunes de Tanaka. El copilot, Nacho Santamaría, utilitza una llanterna perquè faci de balisa i finalitzar la cronometrada.

Xavi Foj ha superat amb dificultats la sisena etapa // FojMotorsport

La sisena etapa del Ral·li Dakar 2019, entre Arequipa i San Juan de Marcona, ha sigut una de les més complicades pel pilot molinenc Xavi Foj. Després de quedar atrapat durant més de dues hores a una foia, ha acabat el recorregut de nit i sense cap visibilitat a les crestes de les dunes del desert peruà de Tanaka. Foj, que competeix amb l’equip FojMotorsport, ha explicat que “hem passat el fesh-fesh sense llum”. Així, afegeix que “les últimes pujades, molt llargues i de nit, sense poder trobar la traçada, han sigut un infern”.

Com correspon a l’esperit aventurer del Dakar, el copilot de Foj, Nacho Santamaría, s’ha hagut de col·locar amb una llanterna, que feia de balisa per avançar durant el recorregut. “Crec que hem baixat del cotxe unes 50 vegades per inflar i desinflar les rodes”, explica Foj. Malgrat haver arribat tard al campament, Foj confia a continuar amb el ral·li i arribar a Lima. La setena etapa de la prova té inici i final a San Juan de Marcona.

Recomanacions personalitzades