L’aprovació de la recuperació salarial dels funcionaris ajorna el debat sobre els pressupostos

El regidor d’Economia, Ramon Sánchez, justifica la mesura per poder definir uns comptes més realistes i emplaça a debatre’ls el 10 de gener. El PSC, que va impulsar la petició, qualifica de “bon gest” l’ajornament. 

El nou edifici del Molí és una de les inversions dels Pressupostos // David Rodríguez

La mesura del govern de l’Estat de la recuperació salarial del 2,25% del sou dels treballadors públics ha posposat el debat sobre els pressupostos de Molins de Rei per l’any 2019, que s’havia d’abordar en el ple municipal del mes de desembre. Concretament, s’ha ajornat fins al pròxim 10 de gener perquè es pugui incloure la pujada en les nòmines dels funcionaris. De fet, els treballadors públics no veuen la seva retribució augmentada, sinó que recuperen part del que es va retallar en el seu moment.

Durant la seva intervenció al plenari, el tinent d’alcalde i regidor d’Economia i Finances, Ramon Sánchez (CDC), ha assegurat que “no havíem comptat amb aquesta pujada de sous i per tant volem fer el recàlcul per definir i debatre uns pressupostos més ajustats a la realitat”. En el torn de paraules, el regidor del PSC, Miquel Zaragoza, ha felicitat a l’equip de govern municipal, format per CDC, CUP i ERC, qualificant de “bon gest” que es retiressin els pressupostos de l’ordre del dia. “Les coses s’han de començar a fer bé des de l’inici”, ha assegurat el socialista.

Proposta de modificació del PSC

La proposta d’incorporar aquest increment del salari dels funcionaris als pressupostos municipals de Molins de Rei la va plantejar el portaveu del PSC al consistori, Xavi Paz. En una reunió mantinguda entre el grup municipal socialista i el tripartit independentista, Paz va instar a aplicar aquesta mesura. “No es poden aprovar uns pressupostos municipals que neixin morts des del primer dia”, comenta Paz.

Des del PSC de Molins de Rei es recorda que en altres reunions prèvies per definir el debat dels pressuposts ja van “advertir que aquesta situació es podria donar”. Per això, van proposar al tripartit independentista l’opció d’endarrerir la seva aprovació i fer les coses bé des del començament.

Recomanacions personalitzades