L’Ajuntament deixa en mans d’un procés participatiu els usos de les plantes inferiors d’El Molí

El govern municipal proposa destinar la planta baixa a un espai polivalent i la primera planta a serveis administratius. La seva idea serà una de les que es plantejaran en un procés de decisió obert a la ciutadania entre el 12 i el 24 de gener. 

Espai de la primera planta d'El Molí sobre el que s'han de definir els usos // David Rodríguez

Espai de la primera planta d’El Molí sobre el que s’han de definir els usos // David Rodríguez

L’Ajuntament de Molins de Rei impulsa un procés participatiu per decidir els usos de l’edifici del Molí. Aquesta iniciativa, que forma part del pacte de govern municipal, està exclosa del Pla d’Equipaments i s’iniciarà el proper 12 de gener. Durant la presentació del projecte, el regidor de Cultura, Carles Ros (CUP), ha indicat que l’Ajuntament també dirà la seva dins del procés participatiu. “Presentarem la nostra proposta perquè la planta baixa de l’edifici es destini a un espai polivalent i la primera a serveis administratius”, ha avançat Ros.

El procés participatiu també preguntarà sobre el que s’ha de fer a l’edifici annex, actualment cobert amb una lona, i amb un cost de 10.000 euros anuals de manteniment. L’anterior regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC), volia col·locar allà un espai expositiu per explicar el passat industrial de l’edifici juntament amb unes aules d’estudi i un bar però el tripartit independentista prefereix buscar altres usos. Sigui el que sigui, segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), el termini d’inici de les diferents obres el determinarà el tipus de projecte que es decideixi realitzar.

El procés participatiu s’iniciarà el dissabte 12 de gener, quan se celebrarà la primera sessió informativa. Entre el 12 i el 24 de gener, els ciutadans de Molins de Rei més grans de 16 anys i les entitats podran presentar les seves propostes en un espai habilitat a la pàgina web de l’Ajuntament. Tot i que el govern molinenc obre el procés amb una proposta prou definida, insisteixen en que la seva intenció és que els usos de l’edifici del Molí es decideixin per consens.

També l’antiga biblioteca

El regidor de Cultura, Carles Ros, i l'alcalde, Joan Ramon Casals, durant la presentació // David Rodríguez

El regidor de Cultura, Carles Ros, i l’alcalde, Joan Ramon Casals, durant la presentació // David Rodríguez

L’Ajuntament aprofitarà el procés participatiu per iniciar el debat sobre l’ús d’altres edificis municipals pendents d’un futur millor. Entre ells es troben l’antiga biblioteca Pau Vila, la Carpa Mariona o l’antic institut Lluís de Requesens. L’alcalde ha assegurat en la presentació del procés que volen “escoltar totes les opinions i que l’Ajuntament i la ciutadania, amb la màxima informació, decidim plegats quin tipus de serveis necessita Molins”.

Casals ha afegit que aquest procés participatiu ofereix “elements d’oportunitat” als ciutadans de Molins per dissenyar el seu futur i per l’Ajuntament és una oportunitat per racionalitzar la despesa. En aquest últim punt, el consistori molinenc executarà un pla d’ajustament, que implica deixar de pagar lloguer en alguns edificis municipals i accelerar-ne els usos d’altres.

Esperant la inauguració

La finalització del procés participatiu coincidirà amb la fase final de les obres de la nova biblioteca, que es troba a la segona i la tercera planta de l’edifici. La última data feta pública oficialment és a principis de gener. El govern municipal està fent tot el possible per tenir-la a punt per la Fira de la Candelera després de l’endarreriment d’uns mesos ja que inicialment estava previst inaugurar-la abans de la Festa Major del passat mes de setembre. Actualment s’està fent el trasllat de tots els llibres i material.

Recomanacions personalitzades