Marcos Ruiz estableix tres rècords d’Espanya al Mundial d’halterofília

L’aixecador de Molins de Rei torna a una gran competició aconseguint bons resultats després de superar la seva etapa més complicada amb les falses acusacions de dopatge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotos: Federació espanyola d’halterofília

Una vegada superat el malson de les falses acusacions de dopatge i les lesions al genoll, Marcos Ruiz ha tornat a competir a gran nivell en una competició d’exigència màxima. L’aixecador molinenc ha participat en el Mundial d’halterofília i ha establert tres nous rècords d’Espanya.

A la ciutat d’Ashgabat (Turkmenistán) el de la Riera Bonet ha aixecat 175 kg en arrencada i 207 en dos temps, sumant d’aquesta manera 382 kg en total olímpic. Aquestes marques signifiquen tres rècords estatals en la categoria de menys 109 kg.

El jove de 22 anys s’ha superat una vegada més. I això que, segons fonts pròximes al seu entorn, durant els dies previs a la competició va patir un virus estomacal que no el va deixar treballar bé els últims entrenaments. Fins i tot va perdre pes. Tot i això, s’ha classificat lluny de les primeres places de la competició. En arrencada ha estat dotzè, en dos temps dinovè i en total olímpic dissetè.

Simon Martirosyan ha guanyat les medalles d’or en total olímpic (435 kg) i dos temps (240 kg). En arrencada ha estat el xinès Zhe Yang qui s’ha emportat la victòria amb una marca de 196 kg.

Recomanacions personalitzades