El govern d’Israel titlla d'”antisemita” el boicot al partit de waterpolo

El partit es jugarà aquest dimarts a porta tancada al CAR de Sant Cugat. L’executiu israelià recorda a Molins de Rei la necessitat que “actuï d’acord amb el reglament olímpic internacional”.

La Piscina Municipal finalment no acollirà l’esdeveniment // CN Molins

La suspensió del partit de waterpolo femení que s’havia de dur a terme a la piscina municipal de Molins de Rei ha arribat fins a les més altes esferes d’Israel. Segons ha comunicat la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), la ministra de Cultura i Esport israeliana, Miri Reguev, va sol·licitar al seu homòleg espanyol, José Guirao, que intercedís perquè no se suspengués el partit al municipi. A més, l’executiu ha titllat d’“antisemita” el boicot.

Un reclam, però, que ha sorgit efecte a mitges. Després que se suspengués el partit a la piscina municipal de Molins de Rei i posteriorment a la Sant Jordi de Barcelona, finalment el matx entre les seleccions femenines d’Israel i Espanya es jugarà a porta tancada a la piscina coberta del Centre d’Alt Rendiment  (CAR) de Sant Cugat del Vallès. Per tant, no s’acabarà atenent a la petició del govern d’Israel, el qual demanava que “se celebrés amb el pla original”.

S’ha de destacar que la mateixa ministra ha demanat que s’impedeixi als moviments promoure un nou boicot que “molesti els procediments de la competició i es garanteixi la seguretat dels esportistes israelians”. A més, segons ha publicat la ràdio nacional Kan, l’equip de la Lliga Mundial femenina hores enrere encara no sabia a on es jugarà el partit ni si finalment aquest es disputarà.

Finalment, però, s’ha de tenir en compte que finalment el partit sí es disputaria, però sense assistència de públic, ja que aquestes instal·lacions esportives tenen l’accés restringit. Un fet al qual s’ha de sumar la nul·la capacitat d’espectadors d’aquesta piscina del CAR, ja que no compta amb grades. Tot i això, aquelles persones que vulguin veure el partit, ho podran fer a través d’internet, mitjançant la plataforma LaLiga4Sports.

Boicot “antisemita”

Per a Reguev, l’acció duta a terme per la crida palestina pel Boicot, Desinversions i Sancions a l’estat d’Israel és “clarament antisemita en la seva naturalesa i opera per castigar a l’Estat d’Israel i als seus ciutadans”. En aquesta línia, la membre de l’executiu també va demanar a Molins de Rei que “actuï d’acord amb el reglament olímpic internacional i permeti que tots els esportistes puguin competir com iguals als partits”.

A l’esquerra, la ministra d’Israel Miri Regev // Wikicommons

Recomanacions personalitzades