El pas sota les vies es converteix en una mostra d’art

El pas per a vianants sota les vies del tren del carrer Sant Antoni Maria Claret s’ha transformat completament gràcies a una intervenció artística. En lloc de les pintades que fins ara hi havia, ara hi ha il·lustracions de 12 artistes que fan el túnel més acollidor i fins i tot un espai que val la pena visitar.

El pas soterrat sota les vies del tren s’ha transformat completament // Jordi Julià

Ha estat una actuació semblant a la que es va fer en els polèmics murs de la Riera Bonet, però segurament la reacció serà molt diferent. Igual com es va fer al pas per a vehicles sota les vies del tren de la Riera Bonet, diversos artistes van passar tot un dia pintant les seves creacions artístiques. Dissabte passat es va repetir el concepte al pas per a vianants sota les vies que connecta el carrer Sant Antoni Maria Claret amb la plaça de l’Estació. La diferència era que aquest cop tots els participants eren artistes convidats, sense murs lliures, que van ser justament els que van aixecar més rebuig entre els veïns de la Riera Bonet i que s’han acabat esborrant parcialment.

La sensació d’inseguretat que donava l’anterior pas, amb pintades de tota mena, han donat lloc a l’art. Són creacions d’estils molt diversos: algunes semblen realment quadres, altres són més propers a la il·lustració o el disseny gràfic i, també, del món dels grafitis. Algunes són més figuratives, altres són més abstractes. També n’hi ha que tenen missatges que lliguen amb el món actual, o d’altres que recorden a Dalí.

Fotogaleria de tots els murals. Fotos: Jordi Julià

This slideshow requires JavaScript.

L’actuació s’ha finançat amb els pressupostos participatius del barri de les Conserves, que l’any passat va escollir “pintar i arreglar desperfectes” d’aquest túnel juntament amb arreglar les jardineres de les escales properes. S’ha organitzant conjuntament amb l’Associació de Veïns, l’Ajuntament i la fundació Contorno Urbano. Tots els veïns consultats per aquest diari coincidien a estar satisfets amb el resultat.

Els artistes participants han estat Anna Repullo, Elisa Capdevila, El Gat Miau, Genís de Diego, Kaligrafics, ONGI, Pol Pintó, Rage, URI KTHR, Verge amb nen i Marta Bassart. Es tracta d’una actuació que ja fa anys que es va fer en una població propera com és Sant Feliu de Llobregat al pas sota les vies, també amb bona acollida veïnal.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades