La confluència entre Iniciativa i Podem comença a caminar

Els comuns de Molins de Rei impulsen un grup motor amb la intenció de “crear una organització que sigui llavor de canvi” al municipi. 

Júlia Fernández, Ana Aroca, Núria Buenaventura i Jordi Pedrol // Comuns de Molins de Rei

Després d’anys d’estira i arronsa, Iniciativa i Podem han començat a confluir de manera efectiva en clau local, tal com va avançar Viu Molins de Rei. Aquestes dues formacions polítiques han constituït una assemblea amb la intenció de “crear una organització que sigui llavor de canvi”, segons informen els seus impulsors a través d’un comunicat. També hi haurà integrants d’Esquerra Unida i persones independents.

L’equip motor està format Ana Aroca -regidora de Molins Camina- i Jordi Pedrol com a coordinadors; Gerard Corredera i Ivan Torres en l’organització;  Miguel Ángel Pozo i Júlia Abós fent-se càrrec de la comunicació; i Júlia Fernàndez -regidora d’Iniciativa- i Teresa Polo en l’àmbit de feminisme. D’aquesta manera, a cada branca està representada una persona de cada partit.

El nou espai polític ambiciona amb crear un “projecte de ciutat que reculli l’impuls de canvi de la ciutadania catalana i l’aposta municipalista de Barcelona en Comú”. “Un projecte de ciutat que faci d’aquesta legislatura l’última liderada pel PDeCAT a Molins de Rei”, afirmen.

Encara no està clar si es presentaran amb un únic partit o bé es crearà una coalició electoral. Aquest detall es decidirà més endavant. També es desconeix qui serà el candidat a l’alcaldia. Però en tot cas, es presentaran de forma conjunta a les pròximes eleccions municipals de maig del 2019.

D’aquesta manera confluirà un partit hitòric amb dècades d’experiència de govern municipal ostentant l’alcaldia a Molins de Rei, Iniciativa, amb el món de Podem, que va aconseguir un regidor -mateix resultat que els ecosocialistes- en els últims comissis local, als quals es va presentar sota la marca Molins Camina en coalició amb Equo i Procés Constituent.

Segons aquesta assemblea promotora dels comuns de Molins de Rei, l’entrada en el govern municipal de la CUP i ERC, que ara acompanyen CDC, i la marxa del PSC, ara a l’oposició, no ha suposat “un canvi de polítiques municipals”. Segons ells, cal “construir un projecti que recuperi els serveis municipals, que pensi i cuidi de tots els barris i que impulsi un nou projecte”.

L’aposta té la “defensa del dret a l’habitatge”, fer un municipi “feminista i participatiu” i “reduir les desigualtats” com alguns dels eixos principals. “Els inscrits i inscrites de Catalunya en Comú i de Podem comencen a construir un espai conjunt amb la il·lusió i la confiança de que el 2019 Molins de Rei serà una ciutat del canvi. Serà motor del municipalisme i del canvi a Catalunya”, sentencien en el comunicat.

L’acte constitutiu del grup promotor dels comuns molinencs, realitzat a la Federació Obrera, ha tingut l’assistència de la membre de la comissió de l’executiva nacional dels comuns, Núria Buenaventura, que també és diputada al Congrés dels Diputats i va ser alcaldessa de Rubí.

Recomanacions personalitzades