Cap de setmana: Tapes, botifarres, concert-vermut, curtmetratges i passejada reivindicativa

Aquest cap de setmana del 5 al 6 de maig, si la pluja no ho espatlla, hi haurà la fira de tapes al carrer, el 10è Kurtinstant, el retorn dels concerts vermut a La Peni amb Sarramangu, botifarrada del barri de l’Àngel i dos actes del CEM en defensa dels boscos de la Rierada amenaçats per la reurbanització: una xerrada i una passejada.

Aquestes són les propostes d’aquest cap de setmana a Molins de Rei.

Muntatge divendres de la fira a la plaça de la Llibertat // Molinsbdegust

1. Menjar tapes, beure vi o cervesa i escoltar música

Imitant la fira de vins de la Candelera, 15 establiments de Molins de Rei serviran tapes, platets i tats de productes, juntament amb cervesa i vi al mateix temps que hi haurà música. Serà per obrir la setmana de la ruta de la tapa i mostra gastronòmica MolinsBdeGust, que es farà la setmana que ve.

La mostra serà a la plaça de la Llibertat dissabte 5 de maig, d’11 a 23 hores i diumenge 6, d’11 a 22 hores. Funcionaran amb tiquets d’un euro, amb preus d’entre 1 i 6 tiquets.

Molins de Rei tindrà una fira de tapes al carrer

2. Conèixer el patrimoni natural de Collserola amenaçat per la reurbanització

La riera de Vallvidrera, el límit entre les dues zones, voreja la terrassa del restaurant en zona inundable // Jordi Julià

La riera de Vallvidrera és al centre de la Rierada // Arxiu — Jordi Julià

El Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM) organitza dues activitats per conscienciar sobre la riquesa del paisatge boscós i de ribera que hi ha a la vall de la Rierada i que es veuen amenaçats amb el projecte de l’Ajuntament de reurbanitzar aquest enclavament part del Parc Natural de Collserola. Hi col·labora Molins en Transició i la Plataforma en defensa de Collserola, que ja van denunciar la construcció de 100 nous habitatges en un article a Viu Molins de Rei.

Dissabte faran una xerrada amb Marià Martí, director gerent del Consorci del Parc Natural de Collserola, i Josep Raventós, regidor de Medi Ambient amb la CUP de l’Ajuntament. Diumenge aniran in situ a caminar pels boscos de la Rierada en una sortida de conscienciació comentada pels ecòlegs de la Universitat de Barcelona (UB) Marisol Felip i Cesc Múrria.

La xerrada és dissabte 5 de maig a les 19 hores al local del CEM (C. Major, 109)
La caminada és diumenge 6 de maig amb sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans.

 

Foto de família d’una edició anterior del Kurtinstant // Arxiu — Kurtinstant

3. Veure curtmetratges molinencs

El Kurtinstant, la mostra de curtmetratges de Molins de Rei que organitzen la biblioteca, el Cineclub i La Peni arriba aquest dissabte a la seva 10a edició. Com sempre, mostraran tots els curts fets per molinencs que hagin rebut. Aquest any recuperen la modalitat infantil i el premi que donen serà en reconeixement al passat de Molins de Rei com a vila de cinema.

El Kurtinstant serà dissabte 5 de maig a La Peni. Kurtinstant Junior a les 18:30 i sessió general a les 19:30. Entrada lliure.

 

Concert de Balancí en l’edició de l’any passat de La Peni en Viu // La Peni

4. Escoltar música a l’hora del vermut

Si el centre de la fira de tapes de la plaça de la Llibertat és el menjar i la música és secundària, a La Peni serà al revés. Amb la primavera torna La Peni en Viu, el cicle de concerts gratuïts a la pista exterior a l’hora del vermut amb servei de bar que van iniciar l’any passat. Els toca estrenar Sarramangu, que ja hi van ser l’any passat però ara portaran nou repertori de versions de folk-rock.

El concert serà diumenge 6 de maig de 12 a 14 hores a la pista de La Peni. Entrada gratuïta amb taquilla inversa.

 

5. Menjar botifarres

També amb la primavera arriba la botifarrada popular del barri de l’Àngel. Una oportunitat per fer barri amb els veïns tot menjant botifarres, i amb inflables per als nens.

La botifarrada serà dissabte 5 de maig al migdia. 5 euros socis, 8 euros no socis, 3 euros nens. 

Recomanacions personalitzades