Ed Tulipa obre un cicle de vermuts a la Peni en un cap de setmana de Kurtinstant, Caminada i Cineclub

La Peni tindrà molta activitat aquest cap de setmana del 5 al 7 de maig: comença un nou cicle de concerts-vermut a la pista que obrirà Sergi Carós, torna la mostra de curtmetratges Kurtinstant i hi ha espectacle infantil. També hi ha la Caminada del CEM i Cineclub amb “La llegada”.

Aquestes són les nostres cinc propostes per al cap de setmana a Molins de Rei:

1. Fer el vermut amb música en directe

Sergi Carós (o Ed Tulipa) obrirà el cicle de vermuts // La Peni

Sergi Carós (o Ed Tulipa) obrirà el cicle de vermuts // La Peni

El teatre de la Joventut Catòlica – La Peni ha creat un nou cicle musical a l’aire lliure: ‘La Peni en viu’. La pista exterior que hi ha al costat del teatre serà l’escenari on es faran concerts d’artistes de Molins de Rei al llarg de quatre diumenges del mes de maig i juny.

“Es tracta d’aprofitar l’hora del vermut dels diumenges abans de dinar per oferir actuacions en viu acompanyades, evidentment, del vermut”, explica La Peni, que ha engegat la proposta a la primavera amb la idea que tingui continuïtat.

Ed Tulipa (i el seu àlter ego, Sergi Carós) obre el cicle aquest diumenge, mentre que els següents seran Sarramangu en versió duet, Balancí amb el seu nou disc i el claqué i piano de Tap & Keys. Funcionen amb taquilla inversa: l’entrada és gratuïta i es pot fer una aportació voluntària a la sortida.

El concert de Sergi Carós/Ed Tulipa serà diumenge 7 entre les 12 i les 14 hores a la pista de la Peni. L’entrada és gratuïta amb taquilla inversa. 

2. Veure curtmetratges de Molins de Rei

Una altra proposta vinculada a La Peni que en aquest cas ja s’està consolidant és el Kurtinstant. Ja són nou edicions de la mostra de curtmetratges de Molins de Rei on no hi ha competició i, literalment, el més important és participar: el premi -que s’emporta tothom- és veure el curt projectat a la gran pantalla.

El certamen mostra tots els curts que s’envien fets per persones de Molins de Rei. Aquest any ensenya les creacions de Josep Maria Alejandre, Dani Andreu, Josep Maria Boneu, Ivet Esteve, Gemma In, Diego Iruela, Jon Kiev, La Fede, La Sínia, Cristina Lliuró, Paco Marín, Jaume Montmany i Pau Morraja. A més, aquest any es farà un homenatge al Festival de Cine de Terror de Molins de Rei.

La mostra serà dissabte 6 a les 19 hores a La Peni. L’entrada és gratuïta.

3. Caminar per Collserola

Imatge de la 30a Caminada // Arxiu -- CEM

Imatge de la 29a Caminada // Arxiu — CEM

El que sí que ja s’ha convertit en un clàssic és la Caminada del Centre Excursionista de Molins de Rei, el CEM. La 32a edició arriba aquest cap de setmana. Hi ha dos itineraris, de 9 i 15 quilòmetres. Tots dos transcorren per Collserola dins el terme municipal de Molins de Rei, per la part més propera al Papiol. El recorregut més llarg arribarà fins al Puigmadrona.

La Caminada començarà a la plaça Catalunya diumenge 7. El recorregut llarg comença a les 8 i el curt, a les 9. La inscripció costa entre 6 i 8€ i es pot fer al mateix CEM fins al 6 de maigper internet o en persona el mateix dia si queden places. 

4. Veure una pel·lícula extraterrestre

El Cineclub proposa la pel·lícula “La llegada”, que mostra com unes naus extraterrestres arriben a la Terra i els alts comandaments militars demanen ajuda a una experta lingüista per saber si vénen (o no) en so de pau.

La pel·lícula es projectarà divendres 5 a les 22 hores al Foment. L’entrada val 4€ (3€ per a joves de 15 a 25 anys o socis).

5. Ensenyar als nens com acaben realment Els Tres Porquets

L’espectacle familiar “Els tres porquets es caguen de por” ensenyarà com continua el conte d’Els Tres Porquets després que el llop hagi marxat amb el cul escaldat i la cua entre les cames. Perquè, malgrat tot, els porquets segueixen tenint por. I el llop ho sap. L’espectacle, organitzat per Xarxa, és a càrrec de Samfaina de Colors, que es caracteritzen per utilitzar música tradicional i una delicada posada en escena.

L’espectacle serà diumenge 7 a les 17:30 a La Peni

 6. Aprendre la història dels protestants amb Carod-Rovira

L’exlíder d’Esquerra Republicana de Catalunya i també filòleg, Josep-Lluís Carod-Rovira, presentarà el seu llibre “Història del protestantisme als Països Catalans”. Ve convidat per l’Església Evangèlica Baptista de Molins de Rei, en un acte emmarcat en els 500 anys de la reforma protestant.

La presentació serà divendres 5 a les 20 hores a la Federació Obrera. 

Recomanacions personalitzades