Cap de setmana feminista, de persones que treballen com màquines i de Tres Tombs

Aquest dissabte Les Heures es preparen per al dia de la dona. Diumenge coincideix la projecció del documental ‘Machines’, que mostra l’explotació de persones a l’Índia a qui fan treballar com màquines, i dels Tres Tombs.

Aquestes són les propostes d’aquest cap de setmana a Molins de Rei.

Una performance de Les Heures // Arxiu — Jose Polo

1. Preparar-se per a la vaga feminista

El grup de dones Les Heures farà actes previs al dia 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, en un any en què diferents sindicats han convocat vagues en senyal de protesta. Faran una de les seves habituals performances -demanen portar draps per fer pancartes- i després una assemblea de preparació de la vaga amb el títol ‘Què comporta una Vaga General Feminista?’

La performance serà dissabte 24 de febrer a les 11 a la plaça de les Dones (de la Creu). L’assemblea serà a les 13 hores.

2. Conèixer l’explotació laboral

De forma excepcional, al febrer arriba el DocsBarcelona del Mes de gener, ja que no es va poder projectar en el seu moment. És ‘Machines’, que mostra les condicions dels treballadors d’una fàbrica de l’Índia. Allà, els humans són tractats com màquines (o bé com animals).

La pel·lícula es projectarà diumenge 25 de febrer a les 19 hores a La Peni.

Els socis de Viu Molins de Rei tenen un 50% de descompte en l’entrada.

3. Veure els Tres Tombs (o protestar en contra)

La pujada del carrer Pare Manyanet s’ha eliminat // Arxiu — Joan Artés

La celebració dels Tres Tombs arriba moguda aquest any. Després de treure els ponis de la Fira, a petició de grups animalistes l’Ajuntament ha modificat el recorregut per evitar el “tram de patiment” del carrer Pare Manyanet i ara arribaran a l’Església pel darrere, passant pel carrer Jacint Verdaguer.

La decisió no ha agradat ni a l’Associació dels Tres Tombs, que considera que el recorregut és imposat, ni als animalistes, que voldrien abolir la festa i han convocat un acte de protesta en contra. Els animalistes se situaran al carrer del Molí amb el passeig del Terraplè a partir de les 12.

Aquest és l’horari:

Dissabte 24 de febrer a les 12 cercavila amb els portadors de la bandera (Cavalcada de Reis) i els Grallers de Torrelles. Inici a l’Associació de Veïns El Canal.

Diumenge 25 de febrer:
9h: Recorregut per Molins de Rei per anar a buscar l’alcalde fins a la rambla de la Granja per l’esmorzar de carreters.
11h: Concentració de carros i cavalleries al barri de la Granja.
12h: Passada dels tres Tombs fins a la plaça de l’Església, on es fa la benedicció d’animals
18h: Concert i ball amb La Chatta Orquestra al Foment Cultural i Artístic.

El nou recorregut // Regidoria de Cultura

Recomanacions personalitzades