450 persones es tornen a manifestar contra l’empresonament dels independentistes

Quan es complien 4 mesos de l’entrada a presó dels Jordis, les entitats independentistes de Molins de Rei han aconseguit tornar a mobilitzar un bon nombre de gent, a diferència de les darreres mobilitzacions que havien perdut afluència. A la protesta contra els empresonaments s’hi va sumar de forma imprevista la defensa de la immersió lingüística.

450 persones van participar en la manifestació // Jordi Julià

Es van anar manifestant divendres rere divendres, cada setmana. Primer i de forma puntual, en protesta per l’entrada a presó dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) -Jordi Sànchez- i Òmnium Cultural -Jordi Sánchez. Amb l’entrada a presó dels que van ser consellers de la Generalitat, van passar a fer les manifestacions de forma setmanal. Tot i això, amb el temps la mobilització va anar caient.

El passat divendres, però, hi van tornar un altre cop, recordant que feia 120 dies que els Jordis eren a la presó, en una manifestació conjunta entre ANC, Òmnium i l’Assemblea Popular de Molins -l’evolució del Comitè de Defensa de la República (CDR). Així van aconseguir tornar a una participació que, tot i no ser igual que la dels dies posteriors de l’1 d’octubre, s’hi acostava. Aquest cop la marxa va tenir una protesta afegida d’última hora: els crits de rebuig a l’eliminació de la immersió lingüística a les escoles fent servir l’article 155. Entre els assistents hi va haver membres de CDC, CUP i ERC, els tres partits que formen el tripartit independentista del govern.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades