La cultura troba el seu espai a la Candelera

Pau Riba omple la plaça de la Creu amb el seu Tastet Musical. La nova oferta de Tastets Teatrals fa conèixer el talent local i dona vida al carrer Major.

L’actuació de Pau Riba va omplir la plaça de la Creu // Guillem Urbà — Ajuntament de Molins de Rei

La Fira de la Candelera és bàsicament, un espai de comerç. La cultura no hi tenia gaire presència, però els darrers anys s’ha anat fent un lloc. L’any passat va començar l’aposta per fer un nou punt de Tastets Musicals a la plaça de la Creu, amb petits concerts de músics locals però també d’altres poblacions programats pel músic molinenc Ramon Cugat.

Aquest any l’aposta ha demostrat que ha vingut per quedar-se. L’experiència musical s’ha repetit aconseguint captar l’atenció de molts visitants. Un dels concerts va omplir la plaça de la Creu. Era el de Pau Riba, que fa fer una actuació dissabte a la tarda que va fer que l’espai s’omplís de gom a gom, igual com s’omplen els carrers on hi ha les parades.

Ara també teatre

De fet, la iniciativa aquest any ha crescut, ja que de la música s’ha ampliat al teatre. Mentre que la plaça de la Creu era l’espai de la música, el carrer Major era el lloc per als Tastets Teatrals, situat al parc infantil de la cruïlla amb el carrer de l’Església.

El programador, l’actor Oriol Roig, explica a Viu Molins de Rei que no s’ha volgut limitar al teatre estrictament, sinó obrir-se també a les arts escèniques en general, amb molt de component proper al circ o les arts de carrer. Màgia amb Sermagus (Sergi Armentano), clown amb Arnau Armengol, malabars amb elCamilet, show de carrer amb Mr. Copini i, finalment, microteatre amb Adela Vilaprinyó i Carla Peix era la variada oferta de l’espai.

Donar a conèixer el talent molinenc

Molts eren de Molins de Rei. “He intentat triar gent de Molins de Rei per donar-la a conèixer”, afirma Oriol Roig. Considera que als actors molinencs “els falten oportunitats per donar-se a conèixer i per promocionar-se”, i ho tenen difícil si no formen part de cap entitat de teatre local. A la Fira de la Candelera han tingut un aparador per fer-se veure. A més, l’espai ha servit per donar vida a un tram del carrer Major que tenia menys parades i quedava com un lloc més de pas. A més, si a la plaça de la Creu els Tastets Musicals s’acompanyaven amb una caravana on fer el vermut, aquí el complement era una caravana que feia un taller de caramels.

La pluja va fer que només pogués fer-se el dissabte. Diumenge va començar a ploure just abans que comencessin les primeres actuacions programades. Finalment es van poder fer igualment, traslladant-se a l’Escola de Música i la Sala Gòtica.

Isabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de ReiToyota Starbaix Molins de Rei

Recomanacions personalitzades