La coordinadora nacional d’Iniciativa aposta per crear Molins En Comú

Marta Ribas, diputada de Catalunya en Comú i coordinadora nacional d’Iniciativa, és partidària de “candidatures unitàries” arreu de Catalunya. A més, critica que l’eix nacional “ho estigui marcant tot”. 

Marta Ribas amb l’Anuari Viu Molins de Rei 2017 // Jose Polo

Ja fa anys que a Molins de Rei es debat s’obre una confluència d’esquerres que agrupi Iniciativa -que abans del 2011 ostentava l’alcaldia- amb Podem. En aquest sentit, coincidint amb la postura de l’executiva local del partit, la coordinadora nacional d’Iniciativa i diputada al Parlament per Catalunya en Comú-Podem, Marta Ribas, aposta per començar a treballar en el naixement d’un espai que uneixi les dues formacions sota el mateix paraigües també en clau local. És a dir, per la creació d’un Molins en Comú.

“Sí, des d’Iniciativa hem fet una aposta estratègica a favor de la confluència de les esquerres transformadores”, ha respost Ribas preguntada per Viu Molins de Rei durant la seva visita a la 167a Fira de la Candelera. “Estem en un procés de desplegament territorial de Catalunya en Comú amb una assemblea a l’abril i volem treballar conjuntament amb la gent de Podem a tot el territori”, ha explicat.

Segons Ribas, les dues formacions “coincideixen plenament en el projecte polític” després que aquesta confluència es fes realitat en altres cicles electorals com les eleccions al Congrés dels Diputats o al Parlament de Catalunya. “A les municipals apostem per candidatures unitàries arreu de Catalunya” tot i que, Ribas ha matisat, que hi haurà “respecte per cadascuna de les organitzacions i de les localitats”.

El “desastre” de l’eix nacional

D’altra banda, la diputada també ha afirmat que per Catalunya és un “desastre que l’eix nacional ho estigui marcant tot”. “S’han trencat molts governs municipals amb actituds de partits com el PSC, donant suport a temes indefensables com la repressió a Catalunya via 155, que ha afectat acords municipals a Barcelona, a Molins de Rei i a molts altres llocs”, ha argumentat Marta Ribas.

Segons la coordinadora nacional d’Iniciativa, aquesta situació “acaba perjudicant les polítiques que afecten la gent, les que són de màxima proximitat, les dels ajuntaments”. “Espero que aquest cicle tan nefast de blocs, que també ha bloquejat la política municipal, s’acabi aviat”, ha reivindicat.

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

 

Recomanacions personalitzades