Entra en funcionament el primer punt de càrrega de vehicles elèctrics

La plaça de la Llibertat és la ubicació escollida per als primers endolls de Molins de Rei on es pot carregar el cotxe o moto elèctrica gratuïtament. 

Cada carregador dona servei a dues places, que estan reservades exclusivament per a vehicles en càrrega // Jordi Julià

Tal com va avançar Viu Molins de Rei, l’Ajuntament ha convertit quatre places de zona blava del carrer Molí, al costat de la plaça de la Llibertat, en espais per carregar el vehicle elèctric. Els endolls funcionen amb unes targetes que es poden obtenir gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), que permetrà als usuaris carregar també a la resta de punts de recàrrega situats a Catalunya.

Els vehicles d’altres poblacions també es podran connectar als punts de Molins de Rei gratuïtament. De fet, la ubicació dels endolls està pensada especialment per a “persones que estiguin circulant i necessitin carregar el cotxe, per això està en un punt proper a l’autopista”, segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). La càrrega és semirràpida i fa servir el connector Mennekes, que s’ha anat estandaritzant des del 2016.

Es tracta d’una actuació planificada per l’anterior govern i que complia una moció del 2015. Les obres havien de començar al novembre però tot i que portaven dies instal·lats, no han començat a funcionar fins aquesta setmana perquè Endesa estava pendent de fer la connexió. Per la Fira de la Candelera, es posarà un dels punts especialment a disposició dels visitants.

En la presentació dels punts de càrrega, el regidor de Medi Ambient, Josep Raventós (CUP) ha considerat que “són una eina per a la transició al vehicle elèctric, tot i que no s’ha de perdre de vista que la prioritat ha de ser moure’s en transport públic”. Han costat 28.000 euros, pagats en part per la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Un dels defensors de la mobilitat elèctrica a Molins de Rei, Albert Artés, valora “molt positivament” a Viu Molins de Rei aquesta instal·lació. Creu, però, que en un futur se n’haurien de posar més “en punts estratègics com ara a La Sínia, a la Riera Bonet, per arribar als extrems del poble”.

Recomanacions personalitzades