L’Atlètic Incresa exigeix una entrada per a ambulàncies al camp de futbol

El club del barri del Canal es queixa que els serveis mèdics d’urgència no poden entrar al camp de futbol de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda. L’Ajuntament actua i habilita una via d’accés on abans se situava un aparcament. 

Un partit de l’Atlètic Incresa // Arxiu — Jose Polo

Amb la intenció de tenir un equipament esportiu amb plena seguretat, l’Atlètic Incresa ha exigit una entrada per a ambulàncies al camp de futbol de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda. I és que el passat 16 de desembre un jugador de l’equip juvenil de l’entitat va patir un greu cop al cap -del qual afortunadament s’ha recuperat- i es van necessitar l’assistència dels serveis mèdics d’urgència. Quan van arribar a la instal·lació, l’ambulància no va poder entrar al camp per assistir al jove jugador blanc-i-blau.

“Com a conseqüència de l’inici de les obres de la tercera fase de les instal·lacions municipals Ricard Ginebreda, l’accés directe disponible ha quedat bloquejat”, ha assegurat l’Atlètic Incresa a través d’un comunicat. “Des del club és una prioritat la seguretat de les nostres jugadores i jugadors, extrem que hem fet saber a l’Ajuntament tot reclamant una solució urgent a aquest problema, totalment necessari per tal que es pugui mantenir l’activitat esportiva dels diferents equips del nostre futbol base i amateur”, ha afegit l’equip del barri del Canal.

Accés provisional on abans hi havia un aparcament

Passadís de seguretat per a ambulàncies // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha actuat per posar solució a aquesta situació. “S’ha habilitat un passadís per darrere de les obres de la tercera fase de la zona esportiva”, ha explicat el nou regidor d’Esports, Marc Rebulà (ERC), en declaracions a Viu Molins de Rei. Rebulà, que ha visitat les instal·lacions aquest divendres 22 de desembre, afegeix que ara les ambulàncies “poden entrar al camp de futbol”.

On ara hi ha aquest passadís de seguretat, fins ara hi havia “places d’aparcament”, indica el republicà. Aquesta solució continuarà “mentre durin les obres” en aquest equipament esportiu.

Aigua calenta

Tant l’Altètic Incresa com les altres entitats que utilitzen la Zona Esportiva Ricard Ginebreda s’han queixat, de forma reiterada, dels problemes amb l’aigua calenta, que no funciona correctament i obliga als nens a dutxar-se amb aigua freda en ple hivern.

En aquest sentit, Marc Rebulà ha revelat que s’ha fet una “actuació d’urgència” incorporant un “by pass” perquè el sistema funcioni bé. “L’aigua calenta ha tornat amb aquesta actuació, però en tot cas a finals del mes de gener es farà una intervenció definitiva que ha de solucionar els problemes per sempre”, ha agregat el republicà. “En l’àmbit d’esports, per al nou govern municipal el manteniment de les instal·lacions serà la prioritat”, ha indicat. “No podem tenir un Ferrari sense combustible, preferim tenir un utilitari amb el dipòsit ple”, ha argumentat.

Gimnàstica i rocòdrom

Recreació de la sala per la gimnàstica // Ajuntament de Molins de Rei

Gràcies a una inversió d’1,4 milions d’euros, la tercera fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda significarà la construcció d’una sala per al Club Gimnàs Molins de Rei, que actualment està de lloguer. A més, també es farà un rocòdrom per practicar escalada.

El pressupost, al qual s’haurà de sumar 200.000 euros per finançar l’equipament interior de la instal·lació, es pagarà en col·laboració amb tres administracions: 36,8% Ajuntament, 35,1% Diputació de Barcelona i 28,1% Àrea Metropolitana.

Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, els nous serveis es podran utilitzar “a partir del 2019”, després d’unes obres que duraran un any i que també serviran per urbanitzar l’entorn amb una zona d’aparcament i enderrocaran l’edifici existent. Aquest calendari suposa un endarreriment de dos anys respecte al que es va prometre en el seu moment.

Recomanacions personalitzades