Segona acció de la PAH a l’oficina de Bankia en menys d’una setmana

Els activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han tornat a ocupar l’oficina de Bankia a Molins de Rei per protestar contra un llançament a Vallirana previst per dijous vinent. L’entitat bancària ofereix una solució de forma verbal però no per escrit. 

La PAH, una vegada més, a la seu de Bankia de Molins de Rei // Jose Polo

En menys d’una setmana, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat l’oficina de Bankia a Molins de Rei, des d’on es gestionen diferents serveis d’àmbit comarcal, en dues ocasions. La primera d’aquest seguit d’accions va ser dijous passat i la segona ha estat aquest dilluns al matí, quan una altra vegada membres de diferents PAH del Baix Llobregat han protestat per la situació d’un matrimoni d’edat avançada de Vallirana que pateix risc d’exclusió habitacional. O el que és el mateix: quedar-se sense casa per no poder pagar les mensualitats.

De fet, la protesta és reiterada perquè aquesta parella té l’ordre de llançament per al pròxim dijous 14. Per tant, aquesta setmana haurien de deixar de viure a casa seva si el procés no s’atura. “Fa poc vaig tenir una operació i la meva parella tampoc està bé de salut”, relata Juan, l’afectat que ha estat present durant la protesta, a Viu Molins de Rei. Si una situació d’aquestes característiques ja és molt delicada normalment, a aquest matrimoni se li han sumat els problemes de salut. Fa un mes ja van tenir una ordre de llançament que finalment no es va fer efectiva. “La meva dona està parlant amb l’alcaldessa de Vallirana, necessitem una solució”, agrega Juan.

Les negociacions amb Bankia han anat evolucionant, però no s’ha arribat al punt que la PAH demana. “Han ofert un habitatge social alternatiu, però només ho han fet de forma verbal”, assegura Antonio Hinojosa, portaveu de la PAH Sant Vicenç dels Horts, que gestiona casos d’11 municipis del Baix Llobregat. “Demanem que aquest compromís es faci per escrit”, explica. “Fins que això no sigui així no ens mourem d’aquí”, adverteix. De fet, l’habitatge de lloguer social que ofereix Bankia per a Juan i la seva parella ja es va oferir en el seu moment, però llavors l’immoble estava ocupat, segons la PAH, i ara l’entitat financera diu que ja no ho està.

L’acció d’aquest dilluns ha tingut algunes diferències respecte a la de dijous. Com que la PAH ja havia avisat que aquella podia ser la primera de moltes, un treballador de seguretat privada ha tancat la porta del banc i només obria a clients específics. La concentració s’ha fet a la recepció de l’oficina. A més, els Mossos d’Esquadra han fet acte de presència i després de dialogar i identificar a un dels activistes, han marxat demanant que es respectés “el dret a treballar” dels empleats del banc.

L’acció de la PAH del passat dijous

La PAH ocupa l’oficina de Bankia a Molins de Rei

 

Recomanacions personalitzades