La PAH ocupa l’oficina de Bankia a Molins de Rei

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) adverteix que pot ser la primera de moltes accions després d’ocupar la seu de Bankia a l’avinguda Barcelona de Molins de Rei per reclamar la solució de dos casos de Vallirana i Sant Vicenç dels Horts mitjançant la Llei 24/2015.

La PAH a la seu de Bankia a Molins de Rei // Jose Polo

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha tornat a actuar a Molins de Rei. Membres de diferents PAH del Baix Llobregat han ocupat la seu de Bankia, que des de l’avinguda Barcelona gestiona diferents municipis de la comarca, aquest dijous al matí. Ho feien per reclamar una solució per dos casos on persones en risc d’exclusió social es poden veure fora de les seves llars.

El primer dels casos és un matrimoni de persones de la tercera edat que viuen a Vallirana. Els han ofert un habitatge molt lluny de la seva població i un altre, també a Vallirana, però que ara mateix està ocupat, segons la PAH. “Que els deixin en el seu habitatge, no poden viure allunyats del seu entorn familiar”, opina Antonio Hinojosa, de la PAH Sant Vicenç dels Horts, que dóna suport i gestiona diferents agrupacions baixllobregatines, en declaracions a Viu Molins de Rei.

El segon cas pel qual ha protestat la PAH és el d’una família que porta “un any i mig alliberant una vivenda de Bankia” a Sant Vicenç dels Horts. Reclamen arribar a un acord per acabar amb l’ocupació i que puguin continuar allà “amb un lloguer social”. “Són dos casos que de moment no tenen sortida”, sentencia el membre de la PAH.

“Demanem l’aplicació de la Llei 24/2015, no acceptarem que no es compleixi”, adverteix Hinojosa sobre una reglamentació que ha estat anul·lada recentment en el seu protocol contra els casos de pobresa energètica per envair competències estatals. Des de la PAH s’assegura que en cas que no se solucionin els dos casos, aquesta ocupació pot ser la primera de moltes. De fet, ja ho han fet en reiterades ocasions.

Recomanacions personalitzades