L’assemblea groga es mobilitza contra la intervenció de l’escola catalana

Pares, alumnes i professors dels centres educatius de Molins de Rei s’han concentrat en contra del possible control de l’ensenyament que podria comportar el 155 i de les acusacions d'”adoctrinament”. Regidors de CDC, PSC, CUP i ERC també hi han assistit.

Pares, alumnes, professors i altres ciutadans molinencs han defensat l'escola catalana // Jordi Julià

Pares, alumnes, professors i altres ciutadans molinencs han defensat l’escola catalana // Jordi Julià

La plataforma creada per defensar l’escola pública de les retallades, l’assemblea groga, ha convertit la seva mobilització en una defensa de l’escola catalana. Sota el lema ‘No ens toqueu l’educació’, unes 200 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament aquest dimecres, entre ells pares, nens, professors i també ciutadans que volien defensar el model d’escola catalana actual. Actes com aquest s’han multiplicat davant ajuntaments de tot Catalunya.

La defensa era doble: per una banda, davant les acusacions “d’adoctrinament i de fomentar l’odi contra Espanya” que lamenten que els darrers dies s’han intensificat per part de PP i Ciutadans. I per l’altra, perquè a això “ara s’afegeix el fantasma de la intervenció del Departament d’Ensenyament amb l’article 155”. Els convocants van manifestar: “ens hi oposem frontalment”. Van llegir el manifest del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que agrupa diferents sindicats, associacions de professors, de pares i mares d’alumnes i d’estudiants.

Entre els assistents hi havia l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), i regidors dels dos partits del govern així com de la CUP i d’ERC. La concentració es va fer just abans del ple municipal extraordinari de rebuig, precisament, al mateix article 155. Els portaveus de l’assemblea groga van anunciar futures mobilitzacions si es consuma la intervenció de l’educació per part del govern espanyol.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades