El PDeCAT consulta la continuïtat del pacte de govern a la militància

El partit de l’alcalde Joan Ramon Casals ja ha fet una executiva extraordinària i té la intenció de copsar l’opinió sobre el pacte de govern local amb el PSC també entre els seus simpatitzants. 

Imatge d’un acte a la seu del PDeCAT // Arxiu — Jose Polo

Reflexió profunda a les files del PDeCAT de Molins de Rei. El partit de l’alcalde Joan Ramon Casals, que s’està plantejant trencar el pacte de govern local amb el PSC arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ha consultat entre la seva militància si és adient o no acabar amb la sociovergència.

Concretament, el passat diumenge es va celebrar una executiva extraordinària per valorar la delicada situació, amb el pacte penjant d’un fil. A més, fonts del PDeCAT han assegurat a Viu Molins de Rei que tenen la intenció de celebrar una nova assemblea aquest dimecres 25. La data no és definitiva ja que es podria veure ajornada per motius d’agenda.

El mateix dia hi ha convocat un ple municipal extraordinari a les 19 hores amb un únic punt: una moció redactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per “aturar la suspensió de l’autonomia a Catalunya”. A més, les agendes d’aquests intensos dies són molt complicades, en especial la de Casals, que també és diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

D’altra banda, les mateixes fonts confirmen que la intenció del partit és ampliar el període de consulta perquè també puguin opinar simpatitzants del partit. Al mateix temps, Casals i el seus estan escoltant aquests dies “moltes veus” i opinions respecte a la decisió que pot trencar el pacte que governa Molins de Rei des de l’any 2011.

En tot cas, la decisió final no es farà pública durant les pròximes hores. Com a mínim, s’haurà d’espera fins al pròxim diumenge. També és molt probable que la continuïtat o no de la sociovergència sigui anunciada a principis de la setmana vinent. I és que el final d’aquesta setmana es preveu frenètic en l’àmbit de la política catalana. Amb la votació al Senat sobre el 155 i el ple del Parlament de Catalunya que podria declarar la independència.

Recomanacions personalitzades