Una ‘urna-mòbil’ custiodiada per la Guàrdia Civil guanya la Baixada de Trastos

L’1 d’octubre i, sobretot, l’actuació policial dels darrers dies han protagonitzat la 3a Baixada de Trastos, tant amb les andròmines que han baixat com per uns presentadors disfressats d’agents de la Guàrdia Civil i jutges, amb Piolín inclòs. 

En la baixada conjunta on es podien llençar globus va coincidir la urna-mòbil amb els guàrdies civils // Jordi Julià

En la baixada conjunta on es podien llençar globus va coincidir la urna-mòbil amb els guàrdies civils // Jordi Julià

En uns dies en què els agents vestits de verd s’han fet veure per tot Catalunya –també a Molins de Rei– la Guàrdia Civil va protagonitzar, fins i tot, la 3a baixada de trastos. Això sí, en aquest cas era en forma de paròdia. Els organitzadors van ser els primers a entrar en el joc, ja que anaven vestits amb uniformes de la Guàrdia Civil. El presentador va entrar en el paper tota l’estona, i en el moment que animava al públic a comprar globus per llençar-los als participants, ironitzava que permetien “la violència, però votar no”. Tot, amb una pancarta del Piolín de fons, per les bromes que ha donat que el vaixell on s’allotgen els policies estigui decorat amb dibuixos de la Warner de fons.

Els trastos també es van impregnar d’aquest esperit. El millor trasto va ser el que portava per títol ‘Urna grande y libre’, una urna-mòbil, amb inscripcions diverses, per exemple la mítica frase de Mariano Rajoy “cuando peor mejor para todos”, i decorada amb estelades i paperetes de l’1-O.  Al seu costat, hi anava una mini-moto tunejada com si fos de la Guàrdia Civil. I al darrere, un participant amb tricorni i la inscripció ‘Todo por la party’. Un altre trasto amb disfressa era un hot-dog, que es va desfer mentre baixava.

Els altres premis van ser per als més ràpids: Jaume Gómez en la baixada individual i Lionel Crisian a la baixada de grups. En la infantil, el premi al més original va ser per a Marc Aguilar i el més ràpid per a Elna Murlades i Mar Roca.

This slideshow requires JavaScript.

Fotos: Jordi Julià i Anna Carreras

Recomanacions personalitzades