La Guàrdia Civil reté 15 activistes independentistes

Desenes de persones es van concentrar ràpidament a les portes de l’antic institut Lluís de Requesens, on estaven reunits. Després els van deixar lliures i la convocatòria es va dissoldre. 

La concentració a les portes de l’antic institut // Jose Polo

La Guàrdia Civil, present des de l’inici de la campanya del referèndum sobre la independència de Catalunya del pròxim 1 d’octubre que la Generalitat ha convocat i que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional, va tornar a fer acte de presència a Molins de Rei durant la nit del dimecres 27 de setembre. Una quinzena d’activistes independentistes van ser retinguts i identificats de matinada per agents de l’institut armat.

Eren persones pròximes a ERC, segons va informar aquest partit, que va fer una crida a la mobilització ciutadana per defensar els seus companys passades les 12 de la nit a través de les xarxes socials. Desenes de persones, potser un centenar, van desplaçar-se a les portes de l’antic institut Lluís de Requesens en qüestió de minuts. S’anaven sumant a poc a poc a la protesta. S’hi respirava un ambient de calma tensa. Bona part de la carretera que dóna accés a la zona estava plena de cotxes.

Segons va informar TV3, les persones retingudes estaven reunides a l’edifici ara en desús –i en situació d’abandó, tal com havia denunciat ERC“Han vist que estàvem a la porta de l’institut, ens han identificat, han entrat cap a dins perquè la porta estava oberta i han registrat tot l’institut per dins”, va assegurar un dels retinguts, Joan Coma, en declaracions a RAC1. “Companys d’ERC estaven preparant material per l’1 d’octubre i els van retenir i els van identificar. Lamentem i condemnen aquesta actitud”, va descriure el regidor d’ERC que estava present a les portes de l’institut de matinada, Eduard Suàrez, en declaracions a Ràdio Molins de Rei. Després de gairebé una hora de retenció aproximadament, la Guàrdia Civil els va deixar marxar.

Els agents d’aquest cos van estar molt presents durant tota la nit. Amb uniforme i de paisà, segons fonts independentistes. De fet, van identificar desenes de persones organitzant un control. A la concentració s’hi van apropar l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), diferents regidors de partits independentistes de Molins de Rei i el Baix Llobregat, el diputat al Congrés per ERC, Joan Tardà, el diputat de Junts pel Sí Eduardo Reyes, i la secretària primera de la mesa del Parlament, Anna Simó (ERC). De fet Simó va ser l’encarregada de donar les consignes als concentrats i de desconvocar la protesta.

Recomanacions personalitzades