La Guàrdia Civil a El Pla marca l’inici de campanya de l’1-O a Molins de Rei

Els partits independentistes de Molins de Rei han fet l’enganxada de cartells de la campanya de l’1 d’octubre la mateixa nit que la Guàrdia Civil voltava pel polígon El Pla, a l’entorn d’una impremta al terme de Sant Feliu. Els partits s’han concentrat a les portes de la fàbrica. 

Vehicles de la Guàrdia Civil a l'avinguda de Barcelona de Molins de Rei la nit de dijous // CUP Molins de Rei

Vehicle de la Guàrdia Civil a l’avinguda de Barcelona de Molins de Rei la nit de dijous // CUP Molins de Rei

A diferència d’altres poblacions, a Molins de Rei els cossos de seguretat no han impedit que els partits independentistes -PDeCAT, CUP i ERC- puguin començar la campanya per a l’1 d’octubre amb normalitat, programada per a la nit de dijous 14 a divendres 15 de setembre. En canvi, la Guàrdia Civil sí que s’ha pogut veure pel municipi.

Tot i això, hi eren per un altre motiu: vigilaven un recinte industrial del polígon El Pla on hi ha diferents impremtes, situat al carrer Agricultura, al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. El dijous, els agents, primer d’uniforme i després de paisà, es van quedar a la porta, però aquest divendres sí que han entrat en una de les empreses, Artyplan, a la recerca de material relacionat amb l’1-O.

Justament la nit del dijous era el moment en què estava fixat l’inici de campanya del referèndum, i els grups de Molins de Rei de PDeCAT (a l’Ajuntament, CDC), CUP i ERC tenien previst fer l’enganxada de cartells que, en les eleccions normals, dóna el tret d’inici. Abans de fer-ho, militants i regidors de tots tres partits es van apropar a la porta de la impremta en una petita concentració de rebuig a l’actuació policial, inclòs l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), que s’hi va apropar a última hora.

Vehicles de la Guàrdia Civil marxant de Molins de Rei la nit de dijous // Vídeo: CUP Molins de Rei

Agents uniformats a Molins de Rei

Els agents de paisà es van anar movent pels carrers del voltant de la impremta al llarg del vespre. Tot i això, al mateix temps hi havia agents de la Guàrdia Civil uniformats a Molins de Rei. Eren al carrer sense nom que comunica l’antiga carretera N-340 amb el carrer de Miquel Torelló i Pagès, fent cantonada amb l’empresa Cerygres. En aquesta via sense il·luminació els agents passaven gairebé desapercebuts, i van aturar cotxes que hi passaven.

Més tard, els vehicles de la Guàrdia Civil es van poder veure pel nucli urbà de Molins de Rei, quan ja marxaven, per l’avinguda de Barcelona i València. Ho van presenciar els mateixos membres de la CUP, que en aquell moment estaven fent l’encartellada.

Es fan servir els mateixos espais que en les eleccions // CUP Molins de Rei

Es fan servir els mateixos espais que en les eleccions // CUP Molins de Rei

Vistos també al matí

A més, el mateix dijous al matí ja s’havien vist cotxes de la Guàrdia Civil voltant pel municipi. El regidor de la CUP Josep Raventós els va veure dijous al matí al carrer de les Llicorelles, a l’altre polígon industrial de Molins de Rei, el polígon Riera del Molí, i més tard els va veure al carrer de Jacint Verdaguer.

Si bé en aquest polígon també hi ha una impremta, és possible que no tingués res a veure: en aquella zona són habituals les actuacions del Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, per la presència d’empreses que gestionen residus de forma irregular, com va passar fa un any.

Repartiment igual que en unes eleccions

Els espais on col·locar els cartells s’han repartit entre els partits igual que es fa amb les eleccions. Tot i que només han consensuat la decisió els partits independentistes, s’ha acordat fer servir el mateix repartiment que en les eleccions municipals del 2015. Per tant, els no independentistes també tindran espais assignats.

Si PSC, Molins Camina i Iniciativa-MES no els fan servir -com és previsible-, se’ls repartiran entre PDeCAT, CUP i ERC. També han consensuat que si un dels tres partits no ocupa tots els espais que té assignats, els cediran als altres.

Els cartells es van penjar la nit de dijous, emulant les enganxades de cartells de les eleccions // ERC Molins de Rei

Els cartells es van penjar la nit de dijous, emulant les enganxades de cartells de les eleccions // ERC Molins de Rei

Recomanacions personalitzades