Centenars de persones omplen la plaça de l’Ajuntament contra l'”estat de setge” a Catalunya

La plaça de l’Ajuntament s’omple de gom a gom per rebutjar les detencions i els registres relacionats amb el referèndum sobre la independència que la Generalitat ha convocat l’1 d’octubre. Regidors de CDC, CUP, ERC i ICV-MES llegeixen un manifest titulat ‘Catalunya en estat de setge’.

La plaça de l’Ajuntament durant la concentració // Jose Polo

La imatge recordava a quan el Camell de Molins de Rei, la bèstia de foc amb més tradició del municipi, surt per Festa Major o Carnestoltes. Centenars de persones van omplir de gom a gom la plaça de l’Ajuntament el 20 de setembre. No era un corre-cuita. Era una concentració per rebutjar les detencions i els registres relacionats amb el referèndum sobre la independència de Catalunya que la Generalitat ha convocat el pròxim 1 d’octubre i que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional. Simultàniament a altres concentracions pels mateixos motius a Barcelona i diverses poblacions catalanes, a Molins de Rei es van escoltar crits de “votarem”, “independència” i es va cantar ‘Els Segadors‘.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC); el regidor de la CUP, Asier Baiona; la regidora d’ERC, Sílvia Guillén; la regidora d’Iniciativa-MES, Júlia Fernández; la regidora de Molins Camina, Ana Aroca; i el representant de la plataforma Molins de Rei pel Sí i ex-regidor d’Esquerra Nacionalista, Jordi Romeu, van llegir un manifest escrit per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis -dues entitats on Molins de Rei està inscrita-  titulat ‘Catalunya en estat de setge’. A l’acte també es va poder veure un representant del cercle molinenc de Podem, Lucas Silvano, i al regidor del grup municipal del PSC en qualitat d’independent, Pep Puiggarí, que ha manifestat públicament en moltes ocasions que és partidari de la independència de Catalunya.

La plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom // Joan Gosa

“Avui no és un dia normal. Avui és un dia molt trist per la democràcia d’aquest estat decadent. El govern de l’estat espanyol, sense cap empara legal, ha suspès ‘de facto’ l’autonomia de Catalunya, amb l’únic objectiu d’intentar aturar el referèndum”, assegura el text llegit. “Amb l’excusa de no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, ha decidit utilitzar qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya”, continuava. “No ens espantaran!”, sentenciava el manifest.

“Ha arribat l’hora. Davant de cada amenaça, els oferirem fermesa i un somriure. Davant de cada atac, els oferirem cançons i resistència pacífica. Perquè la nostra determinació està en el vot que dipositarem cada un de nosaltres el proper 1 d’octubre. La nostra força està en defensar avui allò que els d’ahir no van poder i que els de demà ens agrairan eternament”, insistia el manifest en la seva part final.

This slideshow requires JavaScript.

Després de la concentració, activistes independentistes van repetir l’acció del passat dimecres on van omplir els carrers de Molins de Rei de cartells a favor del ‘Sí’ el pròxim 1 d’octubre. Passades les 22 hores, també es va fer una cassolada de protesta que es va fer escoltar al municipi.

Un centenar de persones empaperen Molins de Rei per mostrar el seu suport al ‘Sí’ l’1-O

 

Recomanacions personalitzades