L’Ajuntament reclama a la Generalitat més grups d’ESO davant la “saturació” de les aules

Les aules de segon i tercer d’ESO dels instituts públics superaran la ràtio màxima de 30 alumnes el curs 2017-2018. “Les classes estan saturades”, diu el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC). La sociovergència ha demanat al Govern català la creació de dos grups més. 

Pares i alumnes marxen de l’escola La Sínia després del primer dia de curs // Jose Polo

Les classes de segon i tercer d’ESO dels instituts públics de Molins de Rei estan “saturades”. L’adjectiu és del primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC). I és que en aquest curs 2017-2018 el Bernat el Ferrer i el Lluís de Requesens superaran, en aquests cursos, la ràtio màxima recomanada. És a dir: hi haurà més de 30 alumnes per aula.

Per això l’Ajuntament de Molins de Rei ha demanat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la creació de dos grups més, un per segon d’ESO i un altre per tercer. “És necessari que el departament sigui sensible a les demandes, com ho ha estat fins ara”, assegura Paz. El passat mes de juliol el Govern català ja va obrir un nou grup a primer de batxillerat. “Estem convençuts que la nostra proposta tindrà una bona recepció per part dels departaments”, afegeix el socialista.

“Durant aquest estiu, fruit del bon nom de l’educació de Molins de Rei i de la matrícula viva, ens hem trobat amb més demandes de les previstes”, relata l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Concretament, segons fonts municipals, a segon d’ESO falten 23 places i a tercer 29 per complir amb la ràtio màxima per aula. Per això es demana la creació de dos nous grups. Ara aquests alumnes seran repartits en altres aules, que ja estaven plenes.

Nova organització de les llars d’infants

Aquest serà el primer curs amb una llar d’infants menys a Molins de Rei. El passat mes de juny es va tancar la llar d’infants El Cargol. “Tot seguit, l’Ajuntament va ampliar la llar d’infants La Traca”, recorda Xavi Paz. Segons ell, es manté “pràcticament” el mateix nivell de les llars d’infants i també es continua un nivell d’ocupació de “més del 90%”.

Nou aire condicionat a La Traca

El consistori ha invertit, majoritàriament durant l’estiu, 100.000 euros en la millora dels centres educatius. L’actuació que més inversió ha requerit enguany és la instal·lació d’aire condicionat a la llar d’infants La Traca. D’altra banda, també s’han millorat sorrals, l’eficiència energètica i els horts d’alguns centres, entre altres actuacions. “L’Ajuntament fa més del que li pertoca”, ha opinat Joan Ramon Casals, que també és diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. En els últims sis anys, el consistori ha invertit en els centres educatius 600.000 euros aproximadament. La millora dels centres educatius és competència de la Generalitat de Catalunya, que va construir el nou institut Lluís de Requesens inaugurat ara fa un any.

 

Recomanacions personalitzades