‘MdR pel Sí’ torna al barri del Canal amb la defensa de l’autodeterminació de Ramón Cotarelo

El segon acte de la plataforma independentista ‘Molins de Rei pel Sí’ ha repetit escenari al barri del Canal. El politòleg madrileny Ramón Cotarelo es va mostrar favorable a que els catalans votin sobre la independència. També es va expressar en contra de l’església i el Partit Popular.

Acte de Ramon Cotarelo a Molins de Rei // Jordi Romeu

L’acte es va fer davant l’Associació de Veïns del Canal // Jordi Romeu

La campanya pel ‘sí’ al referèndum segueix a Molins de Rei de la mà de la plataforma ‘MdR pel Sí’, que agrupa partits i entitats locals independentistes, i segueix sense moure’s del barri del Canal. El primer acte que es va agrupar sota el seu paraigua va ser un d’ERC amb Gabriel Rufián al barri del Canal. Ara, el primer acte organitzat directament per la plataforma i no per cap partit polític ha estat una xerrada del politòleg Ramón Cotarelo. I l’escenari va ser exactament el mateix que el primer: davant l’Associació de Veïns del Canal.

Cotarelo va defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya -evitant el terme ‘dret a decidir’-. Un posicionament que, segons ell, és difícil de trobar a Espanya.

En la xerrada, el madrileny va assegurar que a l’estat hi ha molt poca gent favorable al procés d’independència, i molts n’estan obertament en contra. Tot i així, va indicar que una gran majoria simplement està mal informada o no té un posicionament clar per falta d’informació o de dades fiables.

Durant la seva intervenció també va aprofitar per fer algunes crítiques al Partit Popular, a l’església i al concepte de nació i monarquia. D’aquesta manera va voler abordar diferents temes agrupats sota el títol de la conferència, ‘Ramón Cotarelo o como llamar a las cosas por su nombre’.

El politòleg i catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Nacional d’Educació a Distància va tenir unes 150 persones d’oients, segons els organitzadors. El públic va poder escoltar les reflexions de Ramon Cotarelo i traslladar-li alguna pregunta al final de l’acte, que va presentar Nerea Martí, veïna del barri del Canal i ex-responsable de Súmate Baix Llobregat i actualment membre de ‘MdR pel Sí’.

Recomanacions personalitzades