L’ocupació il·legal d’una casa a la Riera Bonet genera malestar al barri

Els veïns de la Riera Bonet estan intranquils per l’ocupació d’un habitatge al barri. Les famílies que s’hi han instal·lat han provocat desperfectes a la zona, soroll i brutícia i els veïns denuncien robatoris. El jutge ha determinat que els inquilins han d’abandonar la casa abans del 24 de juliol.

L'habitatge ocupat al barri de la Riera Bonet // David Bueno

L’habitatge ocupat al barri de la Riera Bonet // David Bueno

Un habitatge situat al carrer de Sant Pere de Romaní número 1 -al barri de la Riera Bonet- ha estat ocupat per un grup de persones que, segons diversos veïns de la zona, porten uns dies rondant pel poble buscant un habitatge on poder-se instal·lar de forma il·legal.

En aquest domicili hi havia viscut un matrimoni de persones grans fins al mes de febrer -o abril, segons informen alguns altres habitants-, moment en què van deixar-lo. Actualment, els propietaris estaven tramitant un procés de venda de l’immoble, que s’ha vist interromput per aquest allotjament improcedent que es va produir el dijous passat. El contracte de compravenda estava previst que es firmés el dilluns 3 de juliol, però fins que no es normalitzi la situació no es podrà acabar d’executar.

Davant d’aquests fets, una veïna de la zona va trucar als Mossos d’Esquadra alertant de la situació, i també ho va notificar a la propietària, que va presentar una denúncia. Tres dies més tard es va celebrar un judici ràpid al jutjat número 6 de Sant Feliu de Llobregat on van assistir totes les parts implicades i alguns veïns com a testimonis. La jutgessa va dictar una sentència ràpida en la qual fixava un termini de quinze dies perquè els ocupes abandonin la casa, i si no es procedirà a realitzar un desallotjament.

Aquest dimarts, les autoritats policials han entregat aquesta sentència per escrit a les famílies ocupants, que, segons van expressar en el judici, no tenen intenció de recórrer-la. Tot i així, si finalment ho fan, el període s’ampliaria fins als vint dies -abans del 24 de juliol haurien d’abandonar l’edifici-.

Els veïns es mostren preocupats

“Els ocupes s’estan fent amb el barri, estem preocupats perquè utilitzen el carrer com si fos seu”, expliquen a Viu Molins de Rei alguns veïns que viuen en els edificis adjacents. Segons relaten, més d’una quinzena de persones viuen a dins de l’habitatge, el que signifiquen tres o quatre famílies que “estan tot el dia cridant, agafant aigua de la font i dient que d’allí no els mourà ningú”.

Els veïns estan descontents amb la situació que viu el barri i les destrosses que estan fent els inquilins il·legals. “Són famílies d’ètnia gitana que ens estan deteriorant els carrers i impedint la nostra vida quotidiana”, diu un veí desbordat per la situació, el qual prefereix no revelar la seva identitat.

En cerca de nous habitatges

La situació va a més perquè, segons han vist diversos molinencs de la zona, els ocupes ara busquen nous habitatges per instal·lar-se. De fet, estan trucant a les portes de diversos allotjaments per cercar cases que no estiguin habitades i, fins i tot, a través dels patis intenten entrar-hi. En aquest sentit, els veïns expliquen que els Mossos d’Esquadra els han recomanat “que s’augmentin les precaucions, es tanquin portes i s’estigui en alerta davant d’aquesta amenaça”.

Els veïns de la zona adverteixen que des de l’arribada d’aquestes famílies, “han augmentat el nombre de robatoris en pàrquings i han desaparegut bicicletes, a més les voreres han quedat plenes de brutícia, caixes i cadires”. Si ho sumem al soroll constant que produeixen, la situació s’ha fet insostenible per a alguns habitants, que destaquen la seva manca de sociabilitat, de tal manera que aquest dimarts al matí “un d’ells s’ha tirat damunt del cotxe d’un veí”, segons explica un testimoni.

Recomanacions personalitzades