El Refresc Solidari s’aigualeix però obté 2.128 quilos d’aliments

El 4t Refresc Solidari ha recaptat 2.128 quilos de menjar per a persones necessitades tot i haver de plegar abans d’hora per una pluja sobtada. 

Després de la pluja va tornar el sol i la gent, però ja estava tot a mig recollir // Jordi Julià

Després de la pluja va tornar el sol i la gent, però ja estava tot a mig recollir // Jordi Julià

El refresc solidari del 2017 ha quedat aigualit, però tot i això ha aconseguit obtenir 2.128,45 quilos d’aliments. La iniciativa venia a l’alça any rere any, fins a situar-se als 3.500 quilos recollits de la darrera edició, però a la quarta la pluja ha espatllat la festa.

Programada, un cop més, a la consolidada zona verda de la plaça del Palau, ja hi havia una alternativa en cas de pluja, però el bon temps inicial va mantenir-la en el guió previst. Tot i això, a mitja tarda, una tempesta curta però intensa va precipitar el final de la jornada. La plaça estava plena, però tothom va marxar corrent, així que veient el panorama es va decidir plegar.

De totes maneres, la pluja va durar menys del que es pensava, i un cop recollit, l’aigua va amainar. La plaça es va tornar a omplir de gent, però ja sense activitat i sense opció de fer donacions per a aquesta iniciativa solidària.

Dia de família

All llarg de la resta del dia, però, la cosa va anar millor. Com ja comença a ser un costum, les persones es van anar acostant a la parada de la plaça del Palau amb productes de primera necessitat: aliments bàsics com oli, llet, llegums, conserves i pasta; però també productes per a la higiene corporal i bolquers.

A canvi, i aquesta és la clau de la iniciativa, els assistents rebien un refresc. Activitats infantils durant el dia van fer de punt d’atracció de les famílies, en una plaça que ja s’ha convertit en punt de trobada dels nens.

La Creu Roja Baix Llobregat Centre rep i distribueix entre els més necessitats la recaptació d’aquest acte que coorganitza la mateixa entitat juntament amb el bar musical Local, Can Pizza i l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades