El Refresc Solidari se supera en la tercera edició

La jornada solidària per recollir productes de primera necessitat pel banc d’aliments de la Creu Roja Baix Llobregat Centre aconsegueix 3.500 kg, superant la quantitat de l’any anterior. Els organitzadors celebren l’èxit de la iniciativa. 

Productes de primera necessitat recollits gràcies al Refresc Solidari // Jose Polo

Productes de primera necessitat recollits gràcies al Refresc Solidari // Jose Polo

Ni una ni dues ni tres iniciatives com el Refresc Solidari solucionaran la crisi econòmica i acabaran amb la desigualtat en el món. Però just en el moment en què el banc d’aliments de la Creu Roja Baix Llobregat Centre costa més d’omplir-se, a l’estiu, la iniciativa que proposa una donació d’aliments a canvi d’un refresc ajuda, i molt, a garantir les necessitats bàsiques dels més necessitats de Molins de Rei i les poblacions del seu voltant. Un ajut per aquells que més pateixen en un moment molt adient.

En la seva tercera edició, el Refresc Solidari s’ha superat. Si en la seva estrena va aconseguir recollir 1.500 kg d’aliments i en la segona la xifra va doblar-se, en la tercera realitzada dimarts 30 de juny s’han superat els 3.500 kg, segons dades del primer recompte de la Creu Roja. Això marca un nou record i, possiblement, quan es faci el recompte amb més calma la xifra encara serà superior.

“Estic molt content”, assegura Carles Solé, coordinador d’aquesta entitat, a Viu Molins de Rei. “Tenim galetes, oli, conserves, llegums i, aquest any, hem recalcat que també es podien portar bolquers i productes de neteja personal i també en tenim”, enumera Solé mentre mira un dels carros que han aconseguit omplir. Fins i tot, l’acte solidari ha aconseguit cridar l’atenció de persones de diferents poblacions del Baix Llobregat, que s’han desplaçat a Molins de Rei per col·laborar.

La iniciativa, que l’any passat es va desplaçar a la plaça del Mercat, tornava aquest any al Pati del Palau, ara convertit en espai verd. “Sembla que la plaça estava feta a mida per atreure a la gent”, comenta Suli Lemkadem, del Bar Musical Local, organitzador de l’acte. “La resposta de la gent ha estat brutal, no tinc paraules”, se sincera Lemkadem. Certament, ha estat l’edició del Refresc Solidari que més gent ha reunit. Jordi Costa, de Samarreta.cat (Art Gràffic), també organitzadors de l’acte, opina que el projecte ja està “completament consolidat. Ja no hi ha marxa enrere i, a més, cada any ens anem superant”, assegura Costa content. “Això no s’acaba aquí, el banc dels aliments de la Creu Roja està obert cada dia”, recorda el molinenc.

Ha estat a última hora de la tarda quan més gent s’ha reunit al Pati del Palau, amb taller de castells dels Matossers de Molins de Rei, les actuacions i la percussió dels Dimonis de Molins de Rei i la gran festa dels palassos Fofita i amics i Gabi, que han fet que els nens s’ho passessin molt bé. A més, la iniciativa també ha tingut la col·laboració de Sonitrons, Llop Gestió, Ràdio Molins de Rei i Viu Molins de Rei. Sembla ser que la iniciativa ja està consolidada i, l’any vinent, tornarà una vegada més.

Recomanacions personalitzades